Libya'dan Yunanistan'a rest: Sizi ilgilendirmez!

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü Muhammed Hamude, ülkesinin, Girit'in karasuları konusunda Yunanistan ile aynı fikirde olmadığını söyledi.

GİRİŞ 04.10.2022 22:30 GÜNCELLEME 05.10.2022 09:48
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Trablus merkezli "February" televizyon kanalına konuşan Hamude, Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında imzalanan mutabakat muhtırası aleyhindeki açıklamaların, bilgi eksikliğinden ve söylentilerden kaynaklandığını belirterek, "Mutabakat muhtırası karşılıklı Libya-Türk meselesidir ve bu meseleye müdahaleyi reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

Mutabakat muhtırasının Libya'nın enerji alanındaki potansiyeli açısından önemli fırsatlar sağlayacağını vurgulayan Hamude, "Libya, Girit'in karasuları konusunda Yunanistan ile aynı fikirde değil ve bazı anlaşmazlık konuları var." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan oluşan heyet, günübirlik resmi ziyaret için dün Libya'nın başkenti Trablus'a gelmişti.

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Başbakan Abdulhamid Dibeybe, Dışişleri Bakanı Necla Menguş ve Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri ile görüşmeler yapılmış ve Libya tarafı ile hidrokarbonlar ve protokol alanlarındaki mutabakat muhtıraları imzalanmıştı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 71
  • Can Itın 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd'nin derdi bizi frenlemek için yunanla savaşa sokmak, bilmiyor mu ki o savaş çok kısa sürecek, verdiği zırhlıları kabak çiçeği açıklacak sihalar sayesinde. Rusyayı savaştırdığı gibi bizi de savaştıracak, ama biz o savaştan güçlenerek çıkacağız, "ve mekerû ve mekerAllah".
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkeler kara ve demiryolu ile birbirine tamamen bağlanmalı. AB-D'nin ekonomik ambargolarından etkilenmemek için Müslüman ülkeler ticareti olabildiğince kendi aralarında yapmalı. ABD'nin desteklediği teröristlere her operasyon yapılışında daha fazla ilerlerseniz ekonomik ambargo uygularız tehdidi yüzünden ülke bölünecek neredeyse çünkü teröristlerin yumurtlama bölgelerine ekonomik ambargo korkusuyla operasyon yapılamıyor. İhracatın en az yüzde 60'ı AB ülkelerine yapılıyor işte buda bizi tehditlere boyun eğecek hale getiriyor.
    Cevapla
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Miço giriti alırsak sorun çözülürmü yavruABD
    Cevapla
  • Mirket 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni bozuk para gibi harcayacaklar enayı yunan cok guvendıgın aga baban fransa bakalım yerınden kıpırdayabılecekmı
    Cevapla
  • Velş 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa, avrupa kendi içinde bitik. Dolayısıyla kendilerine hayrı yokki Yunan’a hayırları olsun
    Cevapla
  • Osman koçanoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yunanda göre sürülecek kafa yok senı türkıyenın önüne yem atıyorlar onların ıstedığıda bu savaş çıksın yunan batsın türkıyenın ekonomisi batsın bır daha toparlanmanın ama kerız yunan 12 adalar ondan sonra bıze kalır aklını başına al türkıye sızlanma harb ıstemıyor kaşinmayın abd nın dolmasıyla
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Azgın barbar yunan işiniz gücünüz fitne fesat.Her şeye karışıyon.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar