2022 Nobel Kimya Ödülü açıklandı

İsveç kraliyet Bilim Akademisi tarafından düzenlenen 2022 Nobel Kimya Ödülü, Barry Sharpless, Morten Meldal ve Carolyn Bertozzi ile paylaştı.

2022 Nobel Kimya Ödülü açıklandı
2022 Nobel Kimya Ödülü açıklandı
GİRİŞ 05.10.2022 14:30 GÜNCELLEME 05.10.2022 14:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Nobel açıklamasında "Kimyagerler uzun zamandır giderek daha karmaşık moleküller oluşturma arzusuyla hareket ediyor. Farmasötik araştırmalarda, bu genellikle tıbbi özelliklere sahip doğal moleküllerin yapay olarak yeniden yaratılmasını içerir. Bu, birçok takdire şayan moleküler yapıya yol açmıştır, ancak bunlar genellikle zaman alıcıdır ve üretilmesi çok pahalıdır" denilerek üç bilim insanının bu süreçleri kolaylaştırdığı için Nobel Kimya Ödülü'ne layık görüldüğü belirtildi. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorumda artık Nobel ödülü bile ucuza gidiyor. Hep üç kişi iki kişi kazanıyor. Benim teorimde mi Nobel ödüle layık?
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Nobel kimya ödülünü 9 seçim kaybeden tüm kimyası bozulan chpkk lı kemale vermek en doğru karardır. :)))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi