Bosna Hersek'te 22 kurbana ait kemik kalıntıları tek tabutta defnedildi

Bosna Hersek'te, 1992-1995'teki savaşta öldürülen ve kimlik tespiti imkansız olan 22 kurbana ait kemik kalıntıları, tek tabutun içerisinde Vitez Şehitliği'ne defnedildi.

Bosna Hersek'te 22 kurbana ait kemik kalıntıları tek tabutta defnedildi
Bosna Hersek'te 22 kurbana ait kemik kalıntıları tek tabutta defnedildi
GİRİŞ 06.10.2022 02:44 GÜNCELLEME 06.10.2022 02:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bosna Hersek'in orta kesimlerinde 1993'te öldürülen ve 1998'de Mostar'daki toplu mezar kazılarında bulunan iskelet kalıntılarının boyutları nedeniyle DNA analizi yapılamadığı belirtilirken, kemiklerin, Vitez Şehitliği'ne daha önce defnedilen kurbanlara ait olduğu düşünülüyor.

Vitez'deki Ahmet Aga Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, kemik kalıntıları tek bir tabutla toprağa verildi.

Cenaze namazını kıldıran Vitez İslam Birliği Meclisi Başimamı Omer Sikira, alışık olmadıkları bir cenazeyi toprağa verdiklerini belirterek, "Bilim, kemik kalıntılarının kimlik tespitinin imkansız olduğunu söylüyor. Bizler aralarında 12 çocuğun bulunduğu 22 Boşnak'a ait olduklarına eminiz." dedi.

Babası Ramo'nun kemik kalıntılarını daha önce de toprağa veren Sifet Osmancevic de babasının 79 yaşında öldürüldüğünü belirterek, "Bulunan kemiklerini 2014'te toprağa verdik. Sonra diğer kemikleri bulundu. Şimdi de üçüncü cenazesi kılındı. Çok üzücü." dedi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ümmeti Muhammed böyle darmadağınık olduğu müddetçe daha çoook katliamlar görürüz. Bizi kim darmadağın ediyor ? Onlar ediyor. Bizi kim katlediyor ? Onlar katlediyor. Peki yapılması gereken nedir ? Ümmeti Muhammedin birlik olmasıdır, Ümmet Birliğinin diriltilmesi lazımdır. Bir başımız yok ki, ne olmuş bize böyle ? Başsız vücut mu olur ? 3-5 haneli köyün bile bir muhtarı var, demek ki başsız olmuyor.
    Cevapla
  • TR54 - Sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    Allâh (c.c.) Rahmet eylesin, Mekanları Cennet olsun, Nur içinde yatsınlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı