Putin, Kadirov'u Rusya'nın Savunma Bakanı mı yapacak?

Rusya'ya bağlı Çeçen lider Ramazan Kadirov ordu kademesinde yükselmeye devam ediyor. Bölge kaynakları, Putin'in Kadirov'u Savunma Bakanı yapabileceği iddialarını dillendirmeye başaladı.

GİRİŞ 06.10.2022 06:27 GÜNCELLEME 06.10.2022 09:47
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Ramazan Kadirov, yaptığı açıklamada Rusya lideri Vladimir Putin'in bugün (5 Ekim) doğum günü sebebiyle kendisini aradığını söyledi.

Kadirov, Putin'in doğum gününü kutladığını, ayrıca kendisini "Albay General" rütbesine terfi ettirdiğini açıkladı.

"Albay general" (general-polkovnik) rütbesi Rus ordu sisteminde yer alan bir rütbe. Bu rütbe üç yıldızlı generallere verilen bir isim ve NATO sistemindeki "korgeneral" rütbesine tekabül ediyor. Ancak Rusya'da "korgeneral" rütbesinin iki yıldızı bulunuyor ve korgeneraller "albay general" rütbesinin altında yer alıyor. "Albay general" rütbesinin üzerinde yalnızca iki rütbe bulunuyor. En üst kıdemli rütbe "mareşal" iken, ikincisi ise "ordu generali" rütbesi. Bu rütbe de orgeneral rütbesine tekabül ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki basın toplantısında konuşurken Çeçen lider Ramazan Kadirov gözyaşı dökmüştü.

KADİROV SAVUNMA BAKANI MI YAPILACAK?

46 yaşındaki Kadirov'un bu denli üst düzey bir rütbeye yükselmesi çeşitli söylentileri de beraberinde getirdi.

Kadirov 2020 yılının Temmuz ayında tümgeneral, Mart 2022'de ise korgeneral rütbesine terfi ettirilmişti.

Özellikle Kadirov komutasındaki Çeçenlerin Ukrayna savaşındaki rolü Kadirov'un popülaritesini artırmıştı. Savaşın şiddetli bir destekçisi olan Kadirov, Rus bürokrasisindeki birçok ismi eleştirilerle hedef almıştı

Rus lider Putin'in Ukrayna'daki kayıpların ardından birçok üst düzey generali ve kurmayı sorumlu tutarak görevden aldığı biliniyordu. Bu kapsamda, kendisine sadık isimlerden Kadirov'u terfi ettireceği ve Kadirov'un güvenlik kademelerinde hızla yükseleceği belirtiliyordu.

Kadirov, geçtiğimiz günlerde de Ukrayna'ya nükleer bomba atılması çağrısı yapmıştı.

Bölge kaynakları, Kadirov'un yükselişinin devam edeceğini ifade ederken, Putin'in kendisini Savunma Bakanı yapabileceği iddialarını da dillendiriyor.

"RUS DEVLETİNİN GÜVELİK KANADINI  ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR"

Rus uzmanların bazılarına göre, Kadirov, Rus devletinin güvenlik kanadını kontrol etme arayışında.

Bunun için henüz oldukça erken olduğu düşünülse de, özellikle Ukrayna savaşındaki rolü ve Kremlin'deki bazı isimleri hedef alan iddiaları sonrasında, Kadirov'un nihai amacının bu olduğu öne sürülüyor.

Bu paralelde Kadirov'un, sadece Çeçenistan içerisindeki etki alanını genişletmek ve tüm Rus devleti için yetkin bir figür olmak istediği belirtiliyordu.

Rusya Ukrayna'da başarısızlığa uğradıkça, Kremlin içerisindeki tartışmaların da artacağı tahmin ediliyordu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Maaş olarak her ay 2 paket köpek maması versin
    Cevapla
  • Karaoğlan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zırdeli imansız gaddar adam
    Cevapla
  • Gerçek 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin in mayın katırı bu
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    eger ukrayna ile savaş büyürse neden olmasın. çeçenler rusları en iyi savunan halk olur. ama karşılığında bir şey verilmesi lazım..
    Cevapla
  • Vatann 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam Çeçen geçmişin intikamını alacaktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…