Hindistan medyası: Avrasya'da barışın anahtarı Türkiye

Hindistan merkezli uluslararası yayın kuruluşu Eurasian Times'ta yer alan bir makalede, Türkiye'nin Avrasya'da (Rusya-Ukrayna savaşında) barışın anahtarı olduğu vurgulandı.

Hindistan medyası: Avrasya'da barışın anahtarı Türkiye
Hindistan medyası: Avrasya'da barışın anahtarı Türkiye
GİRİŞ 07.10.2022 02:54 GÜNCELLEME 07.10.2022 02:54
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Rusya-Ukrayna krizine yönelik barış çabaları ve elde edilen diplomatik başarılar, dünya kamuoyunda yankılanmaya devam ediyor.

Keşmirli Orta Asya uzmanı K. N. Pandita'nın Hindistan merkezli uluslararası yayın kuruluşu Eurasian Times için kaleme aldığı bir makalede, Türkiye'nin stratejik konumuna dikkat çekti.

Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında önemli bir köprü olduğuna işaret eden K. N. Pandita, ülkenin Doğu ve Batı arasında, Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz ile Yunanistan ile Suriye arasında önemli bir bağlantı olduğunu belirtti.

Pantida makalesinde, "Türkiye NATO üyesi, ayrıca Rusya ile iyi ilişkilere sahip. İki ülke ticaret ve askeri anlaşmalar yaptı. Birçok ortak çıkar alanında iş birliği yapıyorlar." ifadelerine yer verdi.

Hindistan'ın da, Hint Okyanusu'nun anahtarı olarak kritik bir coğrafi konuma sahip olduğunu ve dünya ticaretinin üçte ikisinin geçtiği Malakka Boğazı'nın güvenliğini sağlamada önemli bir rol oynadığını belirten Pandita, Hindistan'ın Türkiye ile birlikte Avrasya'daki barışın anahtarı olabileceğini vurguladı.

Öte yandan Türkiye ile Hindistan'ın 'Keşmir' konusunda anlaşmazlığını hatırlatan Pandita, "Ankara, Hindistan ve Pakistan'ın diyalog masasına gelip sorunları çözmesi gerektiğini yineliyor. Önemli ülkelerin çoğunun söylediği şey de bu yönde." ifadelerini kullandı.

DOĞU İLE BATI ARASINDAKİ UÇURUMU AZALTMA ÇABALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hindistan Başbakanı Semerkant'ta bir araya geldi. Aralarında ne konuşulduğunun medyaya ayrıntılı olarak bildirilmediğini belirten Pandita, "Büyük olasılıkla Modi, bazı yanlış anlaşılmaları düzeltmiş olabilir." ifadelerini kullandı.

Pandita'ya göre, Türkiye ve Hindistan'ın diplomasi ve diyalog araçlarıyla Doğu ile Batı arasındaki uçurumu azaltmaya çalışıyor. Pandita, Avrasya'daki savaşta dürüst ve samimi arabulucuların tüm ön koşullardan, yararlandığını vurguladı.

ÇİN MEDYASI DA 'BARIŞIN ANAHTARI' OLARAK TÜRKİYE'Yİ İŞARET ETMİŞTİ

İngilizce yayınlanan Hong Kong merkezli South China Morning Post'un 22 Nisan'daki bir makalesinde, “Hindistan, Türkiye ile birlikte arabuluculuk yaparsa Rusya ve Ukrayna barışçıl müzakereler için iyi bir şans olacak” ifadeleri yer aldı.

Makalede, Türkiye'nin jeopolitik önemi, hem ABD hem de Rusya ile dostane ilişkilerine dikkat çekildi.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu tüm dünya anladı, bi bizim masa anlamıyor. Daha doğrusu işlerine gelmiyor.
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Dış basını takip edenler bilir artık sürekli Türkiye konuşuluyor, gerek yerli silahlarımız gerek farklı coğrafyalarda diplomatik etkimiz olsun.. 20 sene önce sokaktaki çeteyle bile baş edemeyen kimsenin dünya haritasında yerini bilmediği bir ülkeydik, nereden nereye..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    HİNDİSTAN İLE RUSYA GİBİ İLİŞKİLER KURABİLİRİZ Rusya ilede her konuda aynı fikirde değiliz ama ilişkiler kötü değil aynı şekilde hindistan ilede her konuda anlaşamasak bile iyi ilişkiler kurabiliriz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    O HALDE HİNDİSTAN BİZİMLE İŞBİRLİĞİ YAPMALI bu fırsatı hindistan kaçırmamalı
    Cevapla
  • kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    ziyya ziya
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    ziya diye ziya'ya denir. yani kılıçdaroğlu'na.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!