Merkel: Kalıcı barış ancak Rusya'yla mümkün

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'nın kalıcı bir barışa ancak Rusya'nın katılımıyla ulaşabileceğini söyledi.

Merkel: Kalıcı barış ancak Rusya'yla mümkün
Merkel: Kalıcı barış ancak Rusya'yla mümkün
GİRİŞ 07.10.2022 18:12 GÜNCELLEME 07.10.2022 18:12
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın Münih kentinde Suddeutsche Zeitung gazetesinin 77. kuruluş yıldönümünde düzenlenen törende açıklamalarda bulundu.

"KALICI BARIŞ RUSYA'YLA MÜMKÜN"

Merkel, Avrupa'da sürdürülebilir barışın ancak Rusya'yı içermesi halinde sağlanabileceğini söyledi.

Merkel, "Bunu başaramadığımız sürece Soğuk Savaş da bitmiş sayılmaz" ifadelerini kullandı.

"BLÖF DEMEMELİYİZ, CİDDİYE ALMALIYIZ"

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları başlattığı 24 Şubat'ı "dönüm noktası" olarak nitelendiren Merkel, çatışmanın tarafları tarafından yapılan açıklamaların ciddiye alınması ve blöf olarak sınıflandırılmaması gerektiğini de vurguladı.

Merkel, "Hepimize en başından itibaren blöf olarak sınıflandırmak yerine bu sözleri ciddiye almamız gerektiğini şiddetle tavsiye ediyorum" dedi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 37
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Tırsss tırsss... Yaaa Putin ancanız sizi izaya getirmeye başladı...
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    abd zaten markelı hıc sevmedi.ne zaman harac istedi karşısında almanyayı gördu..markel macrona natonun beynı öldü dedirten isimdir..macron fransada sokak olaylarıyla bunu agır ödedi..markel şimdi yıne sahnede almanyanın ve avrupanın siyasesitını abd belirlerse soguk savaş devam eder diyor..bence sıcak savaş kapıda neden avro bir sıfır taban yaparsa avrupa savaşın içinde
    Cevapla
  • Torun 1 yıl önce Şikayet Et
    Nazi Savaşı'ndan sonra abd nasıl bir yapılanma kurdu ise görevde olan alamanlar abd nin sözünden çıkmıyor.Siyasi liderler emekli olduktan sonra ülkesinin gerçek çıkarları için konuşabiliyor.
    Cevapla
  • Fahri Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna Amerika gazı ile saldırı dozajinı arttırdı, Rusya nükleer savaş sürecini başlattı, bu süreçte bitik Ukrayna'dan ziyade Avrupa devletleri ağır bedel ödeyecek.
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Merkel hakli ama rusya isgal ettigi yerlerden geri cekilmeli kirim dahil ve nato rusya sinirlarindan geri cekilmeli buda mümkün degil durum karmasik bir kac devletin istegi ile olmaz tüm devletler baris istemeli abd dahil buda su an mümkün degil ne abd nede rusya güc kaybetmek istiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü