Joe Biden'dan Suudilere sert tepki: Onların yüzünden oldu!

ABD Başkanı Biden, benzin fiyatlarındaki artıştan Rusya ve Suudi Arabistan'ı sorumlu tuttu. Biden, "Benzin fiyatları Ruslar ve Suudilerin yaptıkları yüzünden artıyor. Bu iş burada bitmedi" dedi.

Joe Biden'dan Suudilere sert tepki: Onların  yüzünden oldu!
Joe Biden'dan Suudilere sert tepki: Onların yüzünden oldu!
GİRİŞ 09.10.2022 07:24 GÜNCELLEME 09.10.2022 07:27
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

"Benzin fiyatını galon başına 1,60 doların altına indirebilirdim. Ancak benzin fiyatları Ruslar ve Suudilerin yaptıkları yüzünden artıyor. Bu iş burada bitmedi." ABD Başkanı Joe Biden, benzin fiyatından Rusya ve Suudi Arabistan'ı sorumlu tuttu. Petrol ihraç eden ülkeler örgütü ve Rusya'nın oluşturduğu OPEC+ günlük petrol üretimini 2 milyon varil azaltma kararına tepki gösterdi.

OPEC'in üretimi azaltma kararına ilk eleştiri Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre'den gelmişti. Kararı öngörüsüzlük olarak niteleyen Jean-Pierre "OPEC+'ın Rusya ile aynı safta olduğu açık" demişti.

Kararın ardından ABD Başkanı Joe Biden, ilk değerlendirmesini bir otomotiv şirketine ait fabrikayı ziyaretinde yaptı. Rusya ve Suudi Arabistan'ın benzin fiyatını düşürme hamlelerini boşa çıkardığını söyledi.

Biden, temmuzda Cidde'ye giderek Suudi Arabistan'dan üretimi arttırarak petrol fiyatını düşürmesini istemişti. OPEC'in kararı sonrası ABD Kongresi'ndeki demokratlar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni "Aktif şekilde ABD aleyhine çalışmakla" suçlayarak Kongre'ye bu ülkelerdeki Amerikan askerlerinin geri çekilmesi için tasarı sundu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Aziz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu petrol ve gas küresel çetenin bu kimi suçluyor. Küresel çete kendileri kısıtlıyor suçu Rusya ve Arabistan'a atıyor.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan kafir dünyada ki tüm karışıklar ve terörizim abd yüzünden ebrehenin torunu kafirler... özgür demirtaş neden abd de enflasyon ve faiz yükseliyor hadi açıkla hadiii hadii hadii çok bilmiş çakma prof. bak biden suçu suudilere atıyo desen ulan sen yönetemiyon beni dinlemedin desene zorti.
    Cevapla
  • Kürt Oğlu Kürt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu neki sizin yüzünüzden neler oldu neler itsoyu...
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Artik sanayilesmis ulkeler birlesip amarikaya bitirmesi lazim bu firsat suan var yoksa dolari basip ulkelere huzurvermiyecek silah sanayisini bitirin o fabrikalardaki uretilen silahlar hep afrika savasdaki ulkelere gidiyor ekmegi bulamayan ulkeler sonmodel amarika silahlari var nasiloluyor bunun arkasinda sionist amarika israil var
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam zamani abdye bitirmekicin rusya petrolulkeleri anlasip abdye buyuk zararlar verdirebilirler abdden ithalati durdursunlar bu fabrikalar hep fakir savasda olan ulkeleri calisiyor ulkeleri birbirini kirdiriyor ki fabrikalar durmadan silah uretsin abdsavaslardan geciniyor huzur istemiyor israil haric butundunyayi kole goruyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar