ABD'li senatörden Suudi Arabistan'a gözdağı

ABD'li Demokrat Senatör Chris Coons, OPEC+'ın petrol üretimini azaltma kararının ardından ABD Başkanı Joe Biden ve Kongre'nin bu ülkeye yönelik silah satışlarını askıya alma yönünde adım atabileceğini söyledi.

ABD'li senatörden Suudi Arabistan'a gözdağı
ABD'li senatörden Suudi Arabistan'a gözdağı
GİRİŞ 15.10.2022 09:36 GÜNCELLEME 15.10.2022 09:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden'la sıkı ilişkileriyle bilinen Demokrat Senatör Chris Coons, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, OPEC+ grubunun petrol üretimini düşürme kararının ardından ABD ve Suudi Arabistan arasında yaşanan gerginliğe işaret etti.

Senato Dış İlişkiler Komitesi Üyesi de olan Coons, "Hem Biden yönetiminin hem de Senatonun bu konu hakkında adım attığını göreceksiniz. Bu konudaki en olası adım ise Suudi Arabistan'a silah satışlarını askıya almaktır" ifadesini kullandı.

OPEC+ grubunun söz konusu kararının ardından ülkede birçok Kongre üyesi, Suudi Arabistan'a silah satışlarının askıya alınması konusunda çağrılarda bulunuyor.

Joe Biden ve Chris Coon

NE OLMUŞTU?

OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, Avusturya'nın başkenti Viyana'da 5 Ekim'de düzenlenen toplantıda, günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı.

Bu karar üzerine Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, 11 Ekim'de ABD Başkanı Biden'ın, Suudi Arabistan ile ilişkileri yeniden gözden geçirdiğine dair açıklamalarda bulunmuştu.

Joe Biden ve Chris Coon

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 14
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İRAN'A GÜN DOĞDU ABD Suudi Arabistan'a bakacağına irana baksın
    Cevapla
  • Gidisat 1 yıl önce Şikayet Et
    Testere prensin sonu, yükleniyor ...
    Cevapla
  • Gerçekler 1 yıl önce Şikayet Et
    2025 de AB de önce dizel,2030 da benzin kaldırılsın bakalım neler olacak.Arab baharından sonra Arap yazı gelecek.Petröl 20 -30 dolara düşecek.Araplar ey Osmanlı gel bizi açlıktan kurtar diyecek
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi inşallah. katiller mutlaka hesap vermeli. tabi diğer katiller buna dahil.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'ı arkasına aldılar abd hiç birşey yapamaz bu saatten sonra dünya düzeni değişti kralına gider...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi