ABD'nin 'ilişkileri gözden geçirme' kararı sonrası Suudi Arabistan'dan jet açıklama!

Son dakika haberi... Suudi Arabistan Al-Arabia televizyon kanalına konuşan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan, OPEC+ kararları sebebiyle ABD'nin ülkesiyle ilişkilerini yeniden gözden geçireceğine ilişkin yapılan açıklamalara karşılık verdi.

GİRİŞ 12.10.2022 12:30 GÜNCELLEME 12.10.2022 12:35
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan, ülkesinin ABD ile stratejik ilişkilere sahip olduğunu belirterek ham petrol üretiminde azalmaya giden OPEC+ kararlarının ise yalnızca ekonomik olduğunu söyledi.

Beyaz Saray duyurdu! Biden'dan şoke eden Suudi Arabistan kararıBeyaz Saray duyurdu! Biden'dan şoke eden Suudi Arabistan kararı

"ABD İLE İLİŞKİLERİMİZ KURUMSAL"

Ferhan, "OPEC+ kararlarının ne siyasi bir yönü bulunuyor ne de kararlara siyasi açıdan bakıyoruz. Kararlar yalnızca ekonomik. Washington ile ilişkiler bölgenin istikrarı ve güvenliğini destekleyecek şekilde stratejiktir. Riyad ile Washington arasındaki ilişkilerin iki ülke çıkarlarına ve bölgenin istikrarına katkı sağlıyor. ABD ile ilişkilerimiz kurulduğundan bu yana kurumsaldır" diye konuştu.

Bin Ferhan, Yemen'deki gelişmeler hakkında "Ateşkesin uzatılması çabaları hala devam ediyor" ifadelerini kullandı.

OPEC'ten petrol üretimini azaltma kararı: ABD'den sert tepkiOPEC'ten petrol üretimini azaltma kararı: ABD'den sert tepki

ABD basını: Prens Selman petrol konusunda Biden'ı dinlemediABD basını: Prens Selman petrol konusunda Biden'ı dinlemedi

İRAN İLE NORMALLEŞME MÜZAKERELERİ

İran ile normalleşme müzakerelerine dair Bin Ferhan, diyalog çalışmalarının henüz istenilen sonuca ulaşmadığını, müzakerelerin 6'ncısını beklediklerini hatırlattı.

PETROL ÜRETİMİNİ 2 MİLYON VARİL AZALTMA KARARI ALMIŞLARDI

OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, Avusturya'nın başkenti Viyana'da 5 Ekim'de düzenlenen toplantıda, günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı.

'Tavan fiyat' uygulamasına OPEC darbesi'Tavan fiyat' uygulamasına OPEC darbesi

Kimse Biden'ı inandıramadı: Resesyon olmayacakKimse Biden'ı inandıramadı: Resesyon olmayacak

ABD'DEN SÜRPRİZ TEPKİ

Kararın üzerine Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Suudi Arabistan ile ilişkileri yeniden gözden geçirdiğine dair açıklamalarda bulunmuştu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 72
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Muslumana hakaret etme hakkini nerden aldin?
    Cevapla
  • OFLU RECEP 1 yıl önce Şikayet Et
    kim müslüman bu krallar kendilerine sultan denilen alçak yönetimler mi müslüman ben müslümanım demekle müslüman olunmuyor islamda münafıklık diyekavram var ( İman edenlerle karşılaştıkları zaman: İman ettik. derler. Şeytanlarıyla baş başa kalınca ise: Biz sizinle beraberiz, ancak biz (iman edenleri) alaya almaktayız.derler. (2/Bakara 14).( Münafıklar; ayetleri duyunca etkilenir, iman edecek gibi olurlar, aydınlanırlardı. Bir araya geldiklerinde ise küfür içerikli konuşmalarla bu ışığı kaybeder, nifağın karanlığı içinde körleşirlerdi.
    Cevapla
  • Evet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah vahhabiler İngilizlerin uşağı oldunuz ehli sünnete dönün
    Cevapla
  • HAMDİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve AB inşallah daha beter olun ben mazotu 100 liraya alırım ama onlar yok olsun yeterki.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana..!!!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    2 milyon varil daha kısıp misilleme yapmaları lazımdı Biden köşeye sıkışmışken bitirici hamle olurdu Kasımda seçim var fırsatı kaçırmasınlar..
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydut devlet suudi arabistan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi