Avrupa'nın içler acısı hali! Böyle manşet attılar

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş dünyayı etkilemeye devam ediyor. Avrupa'nın doğalgazının kesilmesi, ABD basınına malzeme konusu oldu. Isınma sorununa çare arayan avrupa ise çözümü odun biriktirmekte buldu.

Avrupa'nın içler acısı hali! Böyle manşet attılar
Avrupa'nın içler acısı hali! Böyle manşet attılar
GİRİŞ 09.10.2022 10:05 GÜNCELLEME 09.10.2022 11:00
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

ABD merkezli Bloomberg, yakacak odunun 'değerli varlık' haline dönüştüğünü yazdı. Panik satın almaların başladığı belirtilerek, "Eski günleri yaşıyorlar" yorumu yapıldı.

Avrupa, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle geçmiş yıllara ait görüntülere sahne olmaya başladı.

Rusya'dan doğalgaz tedarikindeki kesinti, kıta ülkelerinin alternatif yollar aramasına neden oldu.

AVRUPALILAR ÇARESİZLİK İÇİNDE

Gaz tasarruf planlarını devreye alan hükümetlerin ardından, halk kömür ve yakacak oduna yöneldi.

Bloomberg, gelişmeyi "Çaresiz Avrupalılar, ısınmak için dünyanın en eski yakıtına döndü" diye aktardı. Gaz kıtlığı nedeniyle odun talebinin arttığına dikkat çekildi.

YAKACAK ODUN HIRSIZLIĞI ENDİŞE YARATTI

Haberde, "Berlin Tempelhof Havalimanı'ndan çok uzak olmayan Peter Engelke, çaresiz insanların stoklarını çalmasıyla ilgili endişeleri nedeniyle deposuna yeni bir güvenlik kapısı kuruyor. Risk altındaki değerli varlık yakacak odun." denildi.

Kıta, bu kış enerji ve muhtemelen elektrik kesintilerine hazırlanırken, Engelke'nin hamlelerinin Avrupa genelinde artan endişenin yansımalarından biri olduğu vurgulandı. 

PANİK SATINALMALAR YAŞANIYOR

Kuzey Akım doğalgaz boru hattının sabote edilmesinin, Rusya'nın Ukrayna'daki savaş nedeniyle arzı kesmesiyle bölgenin kritik bir konumda kaldığının son işareti olduğu belirtildi.

Öte yandan Fransa'da talaş fiyatlarının yaklaşık iki katına çıkarak ton başına 600 euroya ulaştığı kaydedilerek, "Dünyanın en temel yakıtının panikle satın alındığına dair işaretler var." notu paylaşıldı.

ENERJİ KRİZİ

Macaristan'ın talaş ihracatını yasakladığı, Romanya'nın yakacak odunlara 6 ay boyunca fiyat sınırı getirdiği ifade edildi. 

Euro bölgesindeki enflasyonun eylülde ilk kez çift haneye ulaştığı, kıtlıklarla ilgili endişelerin yanı sıra, enerji krizinin yaşam giderlerindeki artışı yoğunlaştırdığı anlatıldı.

ESKİ YILLARA GERİ DÖNÜŞ!

Bir İngiliz toptan yakacak odun perakendecisinin Genel Müdürü Nic Snell, "İnsanların tüm evi ısıtmadığı eski günlere geri dönüldü. Ateşin başına otururlar ve sobanın ısısını kullanırlar ya da ateş yakıp yatarlardı. Bu kış bundan çok daha fazlası olacak." dedi.

HAVA KİRLİLİĞİ ENDİŞESİ

Koronavirüs salgını döneminde insanların evlerine daha fazla yatırım yaptığı ve bu durumun enerji krizinin ortasında tırmandığı belirtilerek, şöyle denildi:

"İnsanların eline geçen ne varsa yakacağına dair kaygı var. Doğru bir şekilde odun yakacağını bilmeyenler nedeniyle çok yüksek hava kirliliği seviyeleri görülebilir. Komşularınızı düşünmek zorundasınız."

KAYNAK: HABER7
İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 143
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa neden konşuları olan Rusya'ya düşman ve bu zorluklara katlanıyor? ABD'nin safında olmalarının dışında bir neden var mı?
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin kuyruğu olmaya devam etsinler
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd avrupayı dolaylı bir şekilde savaşa soktu. Bir de dalga geçiyor.
    Cevapla
  • emintem50 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkmayın Avrupa bugüne kadar sömürdüğü ülkeler kadar açlık, sıkıntı, ve sefaletlik çekmez. Ama inşallah Allah onları bir birine kırdıracak.
    Cevapla
  • Çin Sömürüyor! 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı dinsiz kitapsız komunist Çin sömürüyor: google ile bir kere "Xinjang Police Files" Xinjiang Forced Labour" "China forced labour" Çin malı işkence ve sömürü dehşet verici durumda! Dinsiz kitapsız komunist Çinlilerin Şoydaşlarını ne zulüm ve ne işkence ve sömürü yaptklarına ara ve gör!
    Cevapla
  • Hilal 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ONURLU üşüyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!