Erdoğan'ın Esad açıklaması sonrası Rusya'dan Türkiye ve Suriye çıkışı

Rusya'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Vakti saati geldiğinde biz Suriye'nin başkanıyla da görüşme yoluna gidebiliriz" sözlerine ilişkin olarak; iki ülke dışişleri bakanlarının görüşmesine önayak olabilecekleri mesajı geldi.

Erdoğan'ın Esad açıklaması sonrası Rusya'dan Türkiye ve Suriye çıkışı
Erdoğan'ın Esad açıklaması sonrası Rusya'dan Türkiye ve Suriye çıkışı
GİRİŞ 09.10.2022 17:12 GÜNCELLEME 09.10.2022 17:12
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Lübnan merkezli Al-Akhbar gazetesine konuştu.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Suriye'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Beşar Caferi'nin Moskova’ya büyükelçi olarak atanmasının Ankara-Şam ilişkilerini olumlu yönde etkileyeceğini vurgulayan gazete, Rusya'nın da iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmek için adımlar attığını yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad açıklaması: Keşke gelseydi, görüşürdükCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad açıklaması: Keşke gelseydi, görüşürdük

"GÖRÜŞME OLMASI İÇİN DİYALOG HALİNDEYİZ"

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye ve Suriye dışişleri bakanları arasında yakın zamanda bir görüşmenin gerçekleştirilmesi için çabaladıklarını söyledi. Gazeteye konuşan Bogdanov, "Rus tarafı, Suriye ve Türkiye dışişleri bakanlarının buluşması için bir platform sağlama önerisi üzerine ortaklarla diyaloğa aktif olarak katılıyor" dedi.

'MİT Başkanı Hakan Fidan ve Esed rejimi istihbarat şefi Ali Memlük görüştü' iddiası'MİT Başkanı Hakan Fidan ve Esed rejimi istihbarat şefi Ali Memlük görüştü' iddiası

"İSTENİRSE YER DAHİ TEMİN EDEBİLİRİZ"

MİT ile Suriye istihbaratı arasında görüşmeler başlamıştı. Bogdanov da "Şam-Ankara hattında bu kez dışişleri bakanları düzeyinde yeni bir adıma geçilmesi hedefleniyor" dedi. Rus siyasetçi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad'ı bir araya getirecek toplantı için yer temin edebileceklerini de belirtti.

Prag'da tarihi zirve! Başkan Erdoğan'dan Ermenistan mesajıErdoğan Prag'da konuştu: Suriye başkanıyla görüşebilirim

ERDOĞAN: SURİYE BAŞKANIYLA GÖRÜŞEBİLİRİM

Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prag'da katıldığı Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nde Beşşar Esad'la bir görüşme olup olmayacağı sorusuna, "Şu an itibariyle böyle bir şey söz konusu değil. Ama 'Mümkün değildir' ifadesini kullanmam da alışılmış bir siyasetçi değilim. Dolayısıyla vakti saati geldiğinde biz Suriye'nin başkanıyla da görüşme yoluna da gidebiliriz" demişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 61
  • terim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu anlatılan sorunlar taa diğer kıtadan Abd nin eseri. Türkiyeye verdiği zararı bir çok ülkeye bu kadar vermemiştir. Kinlenmemek elde değil. Kahrolsun Abd demekte soğutmuyor insanı.
    Cevapla
  • Memleket sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce suriyeyle Barışıp būtūn mūltecileri gõndermeliyiz Birlikte PKK.YPG.unsurlarını Temizleyip halkı oraya yerleştirmeli.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Rejimi Dünya tanıyorsa , biz ne yapalım , Suriye ve Lübnan ile Doğu Akdeniz MEB antlaşması yapmalıyız .
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    seçim öncesi 3 milyon suriyeli geri dönse ak parti oyları patlar benden söylemesi
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Suan tam zamani suriyede ypgnin bolgelerine havadan bombalayin rusya karsi gelemez ukraynada zordurumda turkiye bunu kullanip ypgye bitirebilir alinanbolgeler esada devredilebilir sonra ulkemizdeki butun suriyelileri gonderebiliriz yoksa daha milyonlar gelecek afganistanda savas bitti neden butun afganlilar yollanmiyor bize parali turistlazim basi bos hergele araplar afganlilardegil bunlar turkiyeye zarar kacan geliyor hukumet neden bu konuda aciklama yapmiyor yetmedi denizlerden multeci topluyoruz tabi yunan onleyecek gel gel bitmiyor bu kokubozuk multeciler ulkelerini satip kaciyor hepsi hain muslumanlikla alakasi yok lukshayat pesinde avrupada bikti bunlardan kultursus
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası