Kiev'deki patlamalara dünyadan tepkiler: Bu saldırı Putin'in zayıflığının göstergesidir

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bu sabah gerçekleştirilen patlamalar sonrası dünyadan peş peşe tepkiler gelmeye başladı. Çavuşoğlu Ukraynalı mevkidaşıyla görüşürken, Kanada ve İngiltere'den peş peşe açıklamalar yapıldı.

GİRİŞ 10.10.2022 12:19 GÜNCELLEME 10.10.2022 16:03
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Rusya'nın bu sabah Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gerçekleştirdiği hava saldırılarının ardından dünyadan tepki yağdı.

"BU PUTİN'İN GÜCÜNÜ DEĞİL ZAYIFLIĞININ GÖSTERGESİDİR"

İngiltere Dışişleri Bakanı James, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'nın sivil bölgelerine füze atması kabul edilemez. İngiltere'nin Ukrayna'ya devam eden maddi manevi desteğini güçlendirmek için bu sabah (Ukrayna Dışişleri Bakanı) Dmytro Kuleba ile iletişim kurdum. Bu Putin'in gücünün değil, zayıflığının bir göstergesidir" dedi.

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, "Kiev'e yönelik saldırılar kabul edilemez. Rus saldırganlığı durmalıdır. Ukrayna Büyükelçimiz ile görüştüm. Durumu yakından takip ediyorum" dedi.

ABD'nin Ukrayna Büyükelçisi Bridget Brink, Kiev'e yapılan saldırının Rusya'nın sivillere yönelik saldırıları tırmandırdığının işareti olduğunu belirtti.

"SİVİL NÜFUSU HEDEF ALMAK SAVAŞ SUÇUDUR"

Fransa Dışişleri Bakanı Catherina Colonna, "Rusya'nın bugün Ukrayna şehirlerine yönelik ayrım gözetmeyen saldırılarını en güçlü şekilde kınıyorum. Kasıtlı olarak sivil nüfusu hedef almak bir savaş suçudur" paylaşımında bulundu.

MOLDOVA: HAVA SAHAMIZ İHLAL EDİLDİ

Moldova Başbakan Yardımcısı Nicu Popescu, "Kiev'i vuran Rusya'ya ait üç seyir füzesinin Moldova hava sahasını ihlal ettiğini söyleyerek Moskova'yı kınadı" mesajını paylaştı.

AB'DEN KINAMA

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin, Ukrayna'nın başkenti Kiev ve diğer şehirlerindeki sivillere yönelik Rusya'nın saldırılarını kınadığını duyurdu.

Borrell, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın, Kiev ve diğer şehirlerdeki sivillere yönelik saldırıları nedeniyle derinden sarsıldığını bildirdi.

AB Temsilcisi, "Bu tür eylemlerin 21. yüzyılda yeri yoktur. Onları mümkün olan en güçlü şekilde kınıyorum. Ukrayna'nın yanındayız. AB'den ek askeri destek yolda." ifadelerini kullandı.

ZELENSKİ, SCHOLZ VE MACRON ACİL G7 ZİRVESİ KONUSUNDA ANLAŞTI

Bu arada Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Zelenski, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Rusya'nın saldırıları sonrası 'acil G7 zirvesi' konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 88
  • vtd3434 1 yıl önce Şikayet Et
    ezikler,o kadar güçlü iseniz rusyaya saldırında görelim,lgbt cinsiyetsizlik cinsiyet degiştirme cart curt la ugraşırken,sizin için savaşacak kimse kalmadı tabi, :)) Alayınız yusuf yusuf :))
    Cevapla
  • Afilli 1 yıl önce Şikayet Et
    Elleri göreyim oynama şıkıdım şıkıdım.
    Cevapla
  • Yakalarsamboomfeto 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi siz ABD abinize bakın en iyi örnek onlar verdi Irakta Afganistan Vıetnam ……ABD insan haklarına mı biliyor? Hay gidi günler güleceğim geldi
    Cevapla
  • Çiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD NE KADAR SİLAH VERİRSE VERSİN BU İŞ DAHA ZORA. ÇIKMAZA KOYAR ABD sadece güç gösteriyor Çözüm üretmiyor Bizde bir söz var KESKİN SİRKE KÜPÜNE zarar
    Cevapla
  • qwedfg 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi sizin siviller can bizim siviller patlican
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı
Başkan Altay: "Konya’yı Türkiye’nin en akıllı şehirlerinden birisi yapacağız"