AB, Nikaragua'nın büyükelçisini istenmeyen kişi ilan etti

Avrupa Birliği (AB), Nikaragua'nın Avrupa Birliği'ne (AB) akredite büyükelçisini mütekabiliyet gereği "istenmeyen kişi" ilan etme kararı aldı.

AB, Nikaragua'nın büyükelçisini istenmeyen kişi ilan etti
AB, Nikaragua'nın büyükelçisini istenmeyen kişi ilan etti
GİRİŞ 10.10.2022 22:50 GÜNCELLEME 10.10.2022 22:52

AB Konseyinden yapılan açıklamada, geçen hafta AB'nin Nikaragua'daki büyükelçisinin aynı şekilde istenmeyen kişi ilan edilmesinden sonra bu kararın AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in girişimiyle alındığı bildirildi.
Açıklamada, "AB, Nikaragua'nın kararını mesnetsiz bulmaktadır." ifadesi yer aldı.

Nikaragua'daki siyasi krizin hükümetle muhalefet arasında siyasi diyalog yoluyla çözülmesi gerektiği belirtilen açıklamada, AB'nin Nikaragua ile diyaloğa açık olduğu kaydedildi.
 
Nikaragua hükümeti, AB'nin ülkedeki büyükelçisi Bettina Muscheidt'ı "ülkede demokrasinin yeniden tesis edilmesi, insan haklarına saygı duyulması ve siyasi tutukluların serbest bırakılması" çağrısı yapmasının ardından istenmeyen kişi ilan etmişti.
 
Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, Hollanda'nın iç işlerine müdahale ettiği gerekçesiyle 1 Ekim'de bu ülkeyle de diplomatik ilişkilerini kesmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"