GPS'in yönlendirdiği yol, sonu oldu!

Phil Paxson isimli sürücü, yönünü bulmak için GPS kullanırken aracıyla nehre uçtu. İddialara göre GPS'in belirlediği yolda yıkılmış bir köprü bulunuyordu.

GPS'in yönlendirdiği yol, sonu oldu!
GPS'in yönlendirdiği yol, sonu oldu!
GİRİŞ 10.10.2022 23:32 GÜNCELLEME 10.10.2022 23:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

47 yaşındaki Phil Paxson, GPS kullanırken köprüden aşağı düşerek hayatını kaybetti.

Kayınvalidesi Linda McPhoee Koeing'in Facebook'taki son paylaşımına göre Phil Paxson 29 Eylül akşamı hayatını kaybettiğinde, kızının Kuzey Karolina'ya bağlı Hickory şehrindeki 9. yaş gününden arabayla eve dönüyordu.

Koeing, Paxson'ın karanlık ve yağmurlu havada yönünü bulmak için GPS kullanırken "nehre kapılmış" bir köprüden aşağı düştüğünü söyledi.

WSOCTV'nin pazartesi günü bildirdiği gibi, köprü birkaç yıl önce bir fırtınada suya kapılmış ama bakımını yapan ne Kuzey Karolina eyaleti ne de Hickory şehri olduğu için onarılmamıştı.

Habere göre, Kuzey Karolina Eyalet Otoyol Devriyesi de vandallar önceki işaretleri kaldırdığı için sürücüleri ani düşüş konusunda uyaran herhangi bir bariyer bulunmadığını açıkladı.

Aile, yerel yetkililerin alabileceği önlemler düşünüldüğünde Paxson'ın ölümünün "önlenebilir" olduğunu söyledi. 

Yaşanan trajedinin ardından polisler WSCOTV'ye, Paxson'un saat 23.00'te köprüden uçtuğunu ama aracı 2020 model Jeep Gladiator'ün sabah saat 9.45 sularında bulunduğunu söyledi.

Yerel haber kanalının bildirdiğine göre, Kuzey Carolina Ulaştırma Bakanlığı'ndan gelecekteki ani düşüşlere karşı sürücüleri uyarmak için köprüye bariyerler koyması istendi.

Otoyol Devriyesi'nden Çavuş Brian Black, WSCOTV'a "Birileri bu bölgeye bir tür bariyer veya barikat kurmalıydı. İmarcı, burası özel mülk. Eyalet korumasında değil" dedi.

Köprüden kimin sorumlu olduğu belirsiz olsa da Paxson'ın ailesi cenazeyi ve diğer masrafları desteklemek için bir GoFundMe (kitlesel fonlama platformu) düzenledi.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    navigasyon köprünün yıkıldigini nereden bilsin,insanlarin teknolojiye 100%100'guvenmemesi lazim..kendi dikkatini elden birakmamasi lazim..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!