Kiev elektrik ihracatını durdurdu

AB ülkelerine bu kışı soğuk ve karanlıkta geçirecekleri uyarısı yapan Rusya, son saldırılarında Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef aldı.

Kiev elektrik ihracatını durdurdu
Kiev elektrik ihracatını durdurdu
GİRİŞ 11.10.2022 03:07 GÜNCELLEME 11.10.2022 03:12

Avrupa Birliği'ni bu kış elektrik kesintileri bekliyor. Moskova ile yaşanan doğal gaz geriliminin ardından, Ukrayna'dan da yeni bir adım geldi. Kiev yönetimi, Rusya'nın saldırılarının enerji altyapısını hedef alması nedeni ile elektrik ihracatını durdurdu. Karar, elektriği Ukrayna'dan ithal eden bazı AB üyelerini zora sokabilir.
 
Kiev, ülke içi ihtiyacı düzenlemek için sert bir adım attı. Elektrik ihracatını tamamen durdurdu. Kararın, Ukrayna'dan elektrik satın alan bazı AB ülkelerini etkileyebileceği belirtiliyor.
 
3 ÜLKEYE ELEKTRİK SATILIYORDU
 
Mart ayında Ukrayna, Sovyet elektrik ağından çıkarak Avrupa ağına bağlanmıştı. İlk olarak komşusu Romanya'ya daha sonra ise Slovakya ve Macaristan'a elektrik ihraç etti. Polonya başta olmak üzere daha fazla AB üyesine ihracat yapmayı planlıyordu.
 
1,5 MİLYAR GELİR ÖN GÖRÜLÜYORDU

Savaşın başından bu yılın sonuna kadar enerji satışının 1 buçuk milyar euro gelir elde edilmesi de öngörüler arasındaydı. Ukrayna'nın nükleer santralden elde ettiği elektrik üretimi de Zaporijya Nükleer Tesisi'nin kontrolden çıkması ile düşmüştü. 
 
Son saldırılar Ukrayna ile AB arasındaki enerji alışverişine sekte vurdu. 
Rusya'nın son saldırıları Kırım Köprüsü ve Türk Akım'ın hedef alınmasına cevap olarak gerçekleştirdiği yorumları da yapılıyor. 

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!