Fransa'dan 'Zorla çalıştırın' talimatı: Karşı çıkana hapis cezası!

Fransa'da petrol şirketleri çalışanlarının iş bırakma eylemleriyle toplumsal krize dönüşen grevde hükümet, işi bırakanların bir kısmının göreve dönmesini kapsayan "zorla işe başlatma" prosedürünün devreye sokulması için talimat verdi.

GİRİŞ 12.10.2022 01:08 GÜNCELLEME 12.10.2022 14:30
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Ulusal Mecliste konuşan Başbakan Elisabeth Borne, Esso-Exxonmobil ile iki işçi sendikasının arasında dün imzalanan anlaşmaya atıfta bulunarak, buna rağmen sendikaların bir kısmının greve devam etmek istediğini belirtti.

Borne, ilgili yerlerdeki valilere Esso-Exxonmobil'in depolarının işletilmesi için gerekli personelin zorla çalıştırılmasını kapsayan prosedürü başlatması talimatı verdiğini ifade etti.

AKARYAKIT GREVİNDE "ZORLA ÇALIŞTIRMA" TALİMATI: KARŞI ÇIKANA HAPİS CEZASI!

Söz konusu prosedür kapsamında, "kamu hizmetinin devamlılığını veya toplumun ihtiyaçlarını ciddi şekilde baltalayan bir grev durumunda", çalışanlar işe dönmeye zorlanabilir. Buna karşı çıkan işçilere ise, 6 aya kadar hapis ve 10 bin avro para cezası uygulanabilir.

Fransa’da TotalEnergies'e ait 6 rafinerinin 3’ünde, ülkenin en büyük işçi sendikası CGT'nin geçen ay sonunda, işe alımların durdurulmasını protesto etmek ve maaşlarda yüzde 10 artış talebiyle gittiği greve, Amerikan petrol şirketi Esso-ExxonMobil’in iki rafinerisinin çalışanları da katılmıştı.

Grevlerin yayılması üzerine ülkede benzin istasyonlarının önemli bir kısmında akaryakıt sıkıntısı başladı. Birçok yerde uzun benzin kuyrukları görüldü. Hükümet sendikalara, şirketlerle uzlaşma yoluna gitmesi konusunda çağrı yapmış aksi durumda yaptırıma gitme tehdidinde bulunmuştu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 118
  • Addem 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani insan hakları Fransa.
    Cevapla
  • Kızıldereli 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransadamı oluyor bunlar hayatta inanmam fransada aşıklar şehri parisde hee.
    Cevapla
  • Kırsehirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa doğru yolu bulmaya başlamış, işçilere bu kadar fazla hak verilemez, bütün yasalar işçi lehine ve o yüzden ekonomi kötüye gidiyor. İşveren ve yatırımlar desteklenmeli.
    Cevapla
  • vatan server 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani demokrasi
    Cevapla
  • AHMET METE 1 yıl önce Şikayet Et
    Sömürgeci dünya şeytanları . Görelim Mevlam neyler neylerse Güzel eyler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ballon d'Or'un kazananı kim olacak! İşte favori yıldızlar
Fenerbahçe'de büyük yarış! Aziz Yıldırım mı? Ali Koç mu?