Fransa'da akaryakıt grevlerine devam kararı!

Fransa'nın en büyük işçi sendikası CGT, önerilen maaş artışını yetersiz bularak grevi sürdüreceklerini açıkladı.

GİRİŞ 16.10.2022 10:18 GÜNCELLEME 16.10.2022 11:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fransa'da, akaryakıt krizine neden olan petrol rafinerileri grevinin çarşambaya kadar devam edeceği belirtildi.

Ülke basınındaki haberlere göre, TotalEnergies'in petrol rafinerilerinin önemli bir bölümünde eylül sonundan bu yana başlayan grevlerde, bazı sendikaların anlaşmaya varmasına rağmen Fransa'nın en büyük işçi sendikası CGT, maaşlar için önerilen artışı yetersiz buldu.

CGT, TotalEnergies'in en önemli rafinerisi olan Normandiya ile Donges rafinerilerindeki grevleri sırasıyla salı ve çarşambaya kadar sürdüreceklerini açıkladı.

Öte yandan Fransa Ulusal Gazeteciler Birliği (SNJ), CGT'nin, ülkede 18 Ekim'de demir yolu çalışanlarının gideceği greve bütün meslek gruplarının destek vermesi talebine medya mensuplarının karşılık vermesi konusunda çağrıda bulundu.

FRANSA'DA AKARYAKIT KRİZİ 

Ülkenin en büyük işçi sendikasının çağrısıyla Fransa'da rafineri çalışanları maaşlarda yüzde 10 artış talebiyle eylül sonunda greve gitmişti.

Grevden ülkedeki çoğu rafineri olumsuz etkilenmişti.

Grevlerin yayılması üzerine ülkede benzin istasyonlarının önemli bir kısmında akaryakıt sıkıntısı başlamıştı.

Birçok yerde uzun benzin kuyrukları oluşmuş, bazı bölgelerde akaryakıt satışına litre sınırı getirilmişti.

Fransa'dan 'Zorla çalıştırın' talimatı: Karşı çıkana hapis cezası!Fransa'dan 'Zorla çalıştırın' talimatı: Karşı çıkana hapis cezası!

Hükümet de krizin sağlık, tarım, gıda sektörü hizmetlerini zora sokması nedeniyle, çözüm olarak bazı rafinerilerde üretimin yapılmasını sağlamak için belirli işçileri kapsayan "zoraki çalıştırma" prosedürünü devreye sokmuştu.

Fransa'da bir yurtta lise öğrencisinin Kuran-ı Kerim'i yırtıldı, başörtüsü çöpe atıldıFransa'da bir yurtta lise öğrencisinin Kuran-ı Kerim'i yırtıldı, başörtüsü çöpe atıldı

Aliyev, Macron'u denklemden çıkardı... 'Fransa için artık böyle bir ihtimal yok'Aliyev, Macron'u denklemden çıkardı... "Fransa için artık böyle bir ihtimal yok"

Macron'un sözleri NATO'yu karıştırdı: Yerden yere vurdularMacron'un sözleri NATO'yu karıştırdı: Yerden yere vurdular

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Bereket 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu istasyonlardaki çalişanlar gecinemiyoruz diye greve gittiler.daha milyonlarca Fransız zor geçiniyor .o yüzden sarı yeleklileri 3 ,4 yıl önce Fransız polisi durduramayınca sıkıp öldürdü ve halkı susturdu
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Daha Beter Etsin
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Aminnnnn
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...