Schengen'de reform çağrısı kabul edildi: Türkiye kararı!

Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği üyesi ülkelere gitmek için aldığı Schengen vizesi konusunda yaşanan sıkıntıları gündemine alan AKPM Genel Kurulu, Schengen sisteminde reform çağrısı yapan tasarıyı oy çokluğuyla kabul etti.

GİRİŞ 12.10.2022 01:04 GÜNCELLEME 12.10.2022 10:05
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alırken karşı karşıya kaldığı sorunlar, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu'nda görüşüldü. Meclisin Türk Grubu, yaşanan sorunları ve çözümlerini içeren bir rapor hazırladı.

Vize alımlarında yaşanan sıkıntıların aktarıldığı raporda, Schengen Bilgi Sistemi'nin Schengen alanına dahil kimi ülkeler tarafından keyfi biçimde kullanıldığı anlatıldı.

Schengen vize başvurularına yanıtların keyfi olarak verildiğini söyleyen AKPM Türk Grubu üyesi Ziya Altunyaldız, "Hem AB muktesebatına uygun olmayan hem AB ile birlikte tüm üyelerin taraf olduğu AB İnsan Hakları Sözleşmesi'nde teminat altına alan temel insan haklarını ihlal eden bir yöne doğru evrildi.'' Schengen vizesi uygulamaları" dedi.

Raporda Türk tarafının çözüm önerilerinin de yer aldığını belirten Altunyaldız, "Tüm ülkelerde yeknesak bir uygulamanın ortaya çıkması için denetim ve izleme mekanizmasının ortaya çıkarılması, yapılacak müracaatlarda ortaya konan ret gerekçelerinin mutlaka tarafa bildirilmesi ve yargı denetimine mutlaka ret kararlarının açılması lazım" değerlendirmesinde bulundu.

REFORM ÇAĞRISI YAPAN TASARI OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi raporu bugün görüşerek Schengen sisteminde reform çağrısı yapan tasarıyı oy çokluğuyla kabul etti. Türk Grubunun beklentisi Meclis'ten tavsiye kararı çıkması yönündeydi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 60
  • en geç 2030 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında Avrupalılar Türkiye ye vize ile gelecek en geç 2030
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Salaklar bir dilekçe vermişler,yetkili memur damgalar ve siraya koyar.AB,yaptiginin aynisini sende ona aci yapacak yerde yapacaksin,ayni Sirplarin yaptigi gibi,her mülteciyi yollayacaksin şengenden içeriye,Utanmadan AB.ye bir gün üye olabilecek bir ülkenin böyle tutum sergilemesini yadirgiyorlar,zavalli balkan ülkeleri,30 senedir üye olmak için bekliyor.
    Cevapla
  • gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    2000 li yıllardan sonra Avrupa hee kinuda yavaş yavaş geri gidiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    2023'de reis seçimleri kazansın, vizeyi kökten kaldırtacak Avrupa'ya. Bekleyin ve görün.
    Cevapla
  • Akıl veren 1 yıl önce Şikayet Et
    22 senedir neyi bekliyordu Burda memnunsun vizeyi ne yapcan
    Cevapla
  • namık kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiye niye ab ülkelerine kapıda vize uygulamıyor. çak bunlara kapıda 150 dolar vize ücreti ödeşelim gitsin
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet yorumcuya: vatanımız dinine bayrağına çalışan vatandaşa muhtaç, diğeri ise ticaret. Eskiden bizde olan terör, askeriyede yiyenler, yaptırımlar her hangi bir AB ülkesinde olmuş olsa 1 ay dayanamaz. Ohal çıkar, insanlar birbirini yer. Biz ise 120 yıldır ayaktayız hamd olsun çok şükür. Senin gibi sıradan ve küçümseyici yorum yazanlarla işimiz olmaz.
    Cevapla
  • gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    vize pahalı oldumu Türkiye yerine Yunanistan, ispanya, portekiz yada italyaya tatile gider vizesiz
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye olacak adamların cebinde ki paraya muhtaç olduğundan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor