ABD'nin F-16 kararı, tabiri caizse Yunanistan'ı şoka soktu

Türkiye'ye karşı her zaman sert bir dil kullanan Yunan basını, ABD'nin F-16'lar için koyduğu iki şartı kaldırmasının şokunu yaşıyor. Haberleri yorumsuz veren Yunan basını, Başbakan Miçotakis'e de "doktirinin yenildi" eleştirisini getirdi.

GİRİŞ 12.10.2022 13:07 GÜNCELLEME 12.10.2022 14:15
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

ABD Kongresi'nin, Türkiye'ye F-16 satışı için koyduğu, "F-16'lar veya F-16 modernizasyon kitlerinin, Türkiye tarafından Yunanistan sahasına yönelik tekrarlayan ihlallerde kullanılmayacağına dair güvence verilmesi" ve "satışın ABD çıkarına olması" yönündeki iki madde, ABD 2023 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) tasarısının Senato versiyonundan çıkarıldı.

ABD'den Türkiye için F-16 kararı! İki şart kaldırıldı!ABD'den Türkiye için F-16 kararı! İki şart kaldırıldı!

YUNAN BASINI ŞOKTA! YORUM DAHİ YAPAMADILAR

Skai televizyonu söz konusu gelişmeyi "Miçotakis doktrini için ciddi bir yenilgi" başlığı ile okurlarına sundu. Haberde, ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon'nun (SYRİZA) açıklamalarına yer verildi ve kararın Türkiye için bir ödül olduğu yorumunda bulunuldu.

Yunanistan'ın en saygın gazetelerinden Kathimerini bu gelişmeyi, "ABD Senatosu, F-16'nın Türkiye'ye satışını kısıtlayan değişiklikleri geri çekti" başlığıyla yorumsuz şekilde sundu.

To Vima haberinde, "Erdoğan'ın itirazları yanıt mı buldu?" sorusunu sorarken, ABD basınının henüz bu kararın detaylarını yazmadığına vurgu yaptı.

CNN Greece de tıpkı Kathimerini gibi düz bir dil kullandı ve "ABD Senatosu Türkiye'ye F-16 satışı için şartları çıkardı" başlığını attı.

Türkiye'ye karşı sert ifadeleriyle bilinen Ta Nea gazetesi ise, bu sefer sadece haberi okurlarına yorumsuz sunmakla yetindi. Haberde hiçbir görüşe yer verilmedi.

ÖNEMLİ: ABD'nin F-16 kararının, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın İngiltere'de Eurofighter Typhoon savaş uçağını incelemesinden sonra gelmesi dikkat çekti.

KAYNAK: HÜRRİYET
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 102
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan'a neden şok olsun? Bize F16 verirse Yunan'a f35 verecek. İsrail natoda bile değil 5 yıldır f35 kullanıyor. ABD'den önce aldı f35i.
    Cevapla
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    Miço (Yunanistan) sen ancak kullanılmaya layıksın. Sana ihtiyaç duyulduğunda gel bakalım miço diyorlar sende kuyruk sallayarak koşuyorsun omurgasız, çapsız seni.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bu yunan da kendini bize karşı düşmanlık yapabileceğini zannediyo ya... İşte buna tutuluyorum...
    Cevapla
  • BUDAMIGOLDEĞİL:) 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaş stratejik süprizlere gebe geçtiğimiz günlerde olağan üstü süprizler yaşanabileceğini belirtmiştim yorumlarımda Yunanistan yönetiminin içleracısı komik duruma düşmüş olmalarına gülüyorum enson nükleer tehiditi olmuş Miçotakis doğruluğu teyit edilirse tabiki elimizi uzatsak Atinaya varacak adeta çiçek buketiyle savaş yok bu devirde bir düğme lokum misali roketler füzeler acı bir lokum olur acısı çok büyük olur Yunaistanın düştüğü durum stratejik hatalar böyle komik gelişmeleri görmemize neden olmakta daha çok güldürecek gelişmeler göreceğiz gibi ne dersiniz sayın okurlar.
    Cevapla
  • ateşin kendisi 1 yıl önce Şikayet Et
    bu abd nin yine türkiye yi oyalama taktiği. yıllardır aynı şey. yok kongre şunu söyledi yok bunu söyledi. sınırlarımıza dünyanın silahını indiren abd niye bize f16 versin. bence türkiye bir an önce başka ülkelerle bu uçak işini çözmeli. abd ile bu iş yürümez...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi