AB Komisyonu'ndan Bosna Hersek'e "aday ülke" statüsü

Avrupa Birliği Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, Bosna Hersek'e "aday ülke" statüsü verilmesi yönünde görüş bildirildiğini duyurdu.

AB Komisyonu'ndan Bosna Hersek'e "aday ülke" statüsü
AB Komisyonu'ndan Bosna Hersek'e "aday ülke" statüsü
GİRİŞ 12.10.2022 14:47 GÜNCELLEME 12.10.2022 15:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı "Komisyonun 2022 Genişleme Raporu" sunumunda, "potansiyel aday" ülke durumundaki Bosna Hersek'e "aday ülke" statüsü verilmesi yönünde teklifte bulunulduğunu açıkladı.

AB'nin Bosna Hersek'i yolsuzlukla mücadele, ifade ve basın özgürlüğü, yasal reformlar gibi konularda denetlemeye devam edeceğini belirten Varhelyi, "14 öncelik" olarak bilinen maddelerin uygulanmasının önemine vurgu yaptı.

AB Konseyi, 23 Haziran'da Bosna Hersek'e aday statüsü vermeye hazır olduğunu belirtmiş, bu amaçla Komisyonu, belirlenen 14 temel önceliğin uygulanması hakkında rapor sunmaya davet etmişti.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • ppm 1 yıl önce Şikayet Et
    AB Türkiye'ye karşı oldukça kalleş bir tutumu var,burada medya PKK ve Fetö taraflarından yönetiliyor gibi sanki....bunun diğer adı da kıskançlıktır,Türkiye'nin gittikçe büyümesini hazmedemeyen,engellemeye çalışan bir zihniyet...her ne kadar mazluma,garibana yaptıkları yardımları bile görmelerine,işitmelerine rağmen !! Artık biz af etsek bile yüce Rabbimizin asla göz ardı edemeyeceği boyutlara varmıştır,malesef Almanya başı çekiyor..!!Almanya'nın çok anti Osmanlı(Türk) düşmanı olduğu bana göre aşikar...
    Cevapla
  • Yukatel 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin yerine alternatif bosna herseki alacaklar demedi demeyin bunlar doğu sınırları çoktan çizdiler yunan ve bulgaristan güney kıbrıs ukrayna bir atım ötesi saten nato danda atılmak çünki nato bilgilerinin sızdığını konuşuyorlar güvensizlik hat safada
    Cevapla
  • murat44 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hamlede bilinçli yapılıyor.Oranında sırplarla gerginlik yaşadığı bu dönemde Ab ye üye yapılmak istenmesi yeni bir savaşın başlıycanı gösteriyor.Bu ukrayna Rusya savaşı zanıtım dünya savaşına dönecek
    Cevapla
  • Maalesef 1 yıl önce Şikayet Et
    Bosna Hersek müslüman alırlar mı acaba
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkuları rusyanın sırbistan üzerinden yayılmacılığının önlenmesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...