Van Gogh'un tablosuna çorbalı saldırı

İklim aktivistlerinin protestosundan Van Gogh'un tablosu da nasibini aldı. Protestocular, Londra'daki Ulusal Galeri'de sergilenen Vincent Van Gogh'un 'Ayçiçekleri' isimli tablosunun üzerine domates çorbası attı.

Van Gogh'un tablosuna çorbalı saldırı
Van Gogh'un tablosuna çorbalı saldırı
GİRİŞ 14.10.2022 16:14 GÜNCELLEME 15.10.2022 16:56
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin başkenti Londra'daki National Gallery, eyleme sahne oldu.

İki aktivist, Van Gogh'un tablosunu hedef aldı.

Sunflowers (Ayçiçekleri) adlı tabloya çorbayla saldırı düzenlenirken, etraftakiler gördükleri karşısında şoke oldu.

TABLOYA SALDIRI ANI

Tabloyu hedef alan ve sonrasında ellerini duvara yapıştıran aktivistler, "Daha değerli olan ne? Sanat mı yoksa hayat mı? Bir tablonun korunmasıyla mı yoksa gezegenimizin ve insanların korunmasıyla mı daha çok ilgileniyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

ÇORBALI PROTESTO 

Tabloya saldırı anı kameraya yansıdı. İngiltere'deki yakıt fiyatlarına tepki gösteren eylemciler, "Milyonlarca üşüyen ve aç aile için el yakıyor. Bir kutu çorbayı bile ısıtmaya güçleri yetmiyor." dedi.

Guardian'ın haberine göre, personel, olayın ardından hızla odayı boşalttı. Saldırıya uğrayan tablonun kalıcı hasar görmesinin olası olmadığı, cam ekran ile korunduğu kaydedildi.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 8
  • alpi 1 yıl önce Şikayet Et
    çoluğu çocuğu örgütleyip sisteme, düzene ,yönetenlere baş kaldırma operasyonlarının ilk prova örnekleri. Yeni kurulacak düzene hazırlık. az kaldı. Tabi onların hesabı bu. Mevlam daha doğrusunu bilir.
    Cevapla
  • murat44 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle protestomu olur kardeşim.Sürekli sanat eserlerine saldırıyorlar.Sıkıysa git başbakanına saldır.Sorumsuzluk bunların yaptığı.Dikkat çekeceksen yıllar önce yapılmış tabloyamı saldırman gerekiyor
    Cevapla
  • fıdgıkh 1 yıl önce Şikayet Et
    Aha işte zort kuşağı... Ne sanattan anlarlar ne de mantıktan. Varsa yoksa zevk, eğlence, sınırsız özgürlük...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanat eseri sanat eseridir ne van gogh bidaha dünyaya gelir ne o tablo yapilir, korumak lazim, sanata para gözüyle bakmamali, zaten korumali o tablolar
    Cevapla
  • Tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözde protesto,medeniyetin ve insan haklarının beşiği diye göstermelik şovdan başka bir şey değil..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti