Bartın'da maden faciası: Ülkelerden Türkiye'ye taziye mesajı yağdı

Türkiye Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamayla sarsıldı. 40 vatandaşımız can verirken, yaşanan elim olay dünyada gündem oldu. Uluslararası basın gelişmeleri anbean takip ederken, liderler ve ülkeler taziye mesajları yayımladı.

GİRİŞ 15.10.2022 17:02 GÜNCELLEME 17.10.2022 08:13
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Aliyev mesajında, Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberinin kendisini derinden sarstığını belirtti.

Türkiye'nin acısını paylaştıklarını ifade eden Aliyev, Erdoğan'a, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına, kendi ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerini iletti.

Aliyev, yaralılar için de şifa temennisinde bulundu.

Bartın'daki maden ocağına havadan bakış

ŞAHBAZ ŞERİF: MAHSUR KALANLARIN BİR AN ÖNCE KURTARILMASINI DİLİYORUM

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitirenler için derin üzüntüsünü vurgulayarak, "Düşüncelerimiz ve dualarımız yaslı aileler ve Türk halkı ile birlikte. Mahsur kalanların bir an önce kurtarılmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

SUUDI ARABISTAN'DAN TAZİYE MESAJI

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye'nin Amasra ilçesinde bir madende meydana gelen patlamayla ilgili olarak Suudi Arabistan Krallığı'nın Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde" olduğu belirtildi.

MİÇOTAKİS'TEN TAZİYE VE YARDIM MESAJI

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Türkiye'nin Bartın kentinde meydana gelen korkunç maden patlaması ve can kayıplarını duymask üzüntü verici. Yunanistan, kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için bölgeye yardım göndermeye hazır" dedi.

ZELENSKİ'DEN TÜRKÇE PAYLAŞIM

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Bartın’ın Amasra ilçesinde maden patlamasının meydana geldiği haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum" paylaşımını yaptı.

PUTİN'DEN TAZİYE MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili telgraf gönderdi.

Putin'in Erdoğan'a mesajında, "Bartın'daki maden ocağında meydana gelen kazanın trajik sonuçlarıyla ilgili olarak en derin taziyelerimizi kabul edin. Ölen madencilerin aileleri ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi, yaralılar için de acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederim" ifadeleri yer aldı.

İNGİLTERE, İSVEÇ, FRANSA, AVUSTURYA VE İSPANYA'DAN AÇIKLAMA

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, "Türkiye'nin Bartın kentinde bir madende meydana gelen patlamada korkunç can kayıplarına ve çok sayıda yaralanmaya neden oldu. Benim ve Birleşik Krallık'ın düşünceleri, bu korkunç trajediden etkilenen herkesle birlikte. Türkiye dünya sahnesinde güçlü bir ortak ve müttefik olmaya devam ediyor" dedi.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Türkiye'de bir madende meydana gelen patlama üzücü. Hayatını kaybeden madencilerin ailelerine en içten taziyelerimi sunuyor, arama kurtarma çalışmaları devam ederken yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna da hem Fransızca hem de İngilizce yaptığı paylaşımda, "Bartın'daki madene meydana gelen trajik kazadan dolayı Türk halkına başsağlığı dileriz. Sevgili Mevlüt Çavuşoğlu, Bartın'da yaşanan trajik kayıplardan dolayı en içten taziyelerimi sunarım. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bartın'da meydana gelen trajik maden kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi iletiyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İspnayolca ve İngilizce yaptığı paylaşımda, "Bartın'da meydana gelen maden patlamasında hayatını kaybedenlerle için, Türk halkına, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileriz" dedi.

İspnya Büyükelçiliği de "İspanya Büyükelçiliği, Bartın'da meydana gelen korkunç patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına en içten taziyelerini, yaralılara acil şifa dileklerini iletir. İspanyol halkı bu zor günlerde Türk halkının yanındadır" ifadelerini kullandı.

MALDİVLER'DEN AÇIKLAMA

Maldivler Dışişleri Bakanı Abdulla Shahid de "Türkiye'nin Bartın kentinde bir kömür madeninde meydana gelen patlama, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu. Bu bizi derinden üzdü. Kazadan etkilenenlere ve sevdiklerini kaybeden ailelerine başsağlığı diliyorum" şeklinde mesaj paylaştı.

ÜRDÜN'DEN TAZİYE AÇIKLAMASI

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Türkiye'nin Bartın ilindeki bir maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için kardeş Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve Türk halkına en derin taziyelerimizi iletiyoruz" denildi.

MISIR'DAN AÇIKLAMA

Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda, "Mısır, Türkiye'nin Bartın şehrinde meydana gelen mayın patlamasında hayatını kaybedenler için Türkiye'ye başsağlığı diledi. Mısır Dışişleri Bakanlığı resmi sözcüsü Büyükelçi Ahmed Abu Zeid, Türkiye'nin kuzeyindeki Bartın şehrindeki bir madende meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için, Mısır Arap Cumhuriyeti'nin dost Türk halkına ve Türk devletine en içten taziyelerini iletti. Onlarca can ve mal kaybına neden oldu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bu trajik kazanın kurbanlarının ailelerine en içten taziyelerini ileterek, yaralılara acil şifalar ve devam eden kurtarma çabalarında başarılar diledi" ifadelerine yer verildi.

LETONYA'DAN MESAJ

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Twitter'dan "Bartın'da bir kömür madeninde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

GÜRCİSTAN: TÜRK HALKINA TAZİYELERİMİ SUNUYORUM

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, "Türkiye'nin Bartın ilinde meydana gelen trajik kömür madeni kazası haberi derinden üzdü. Bu zor zamanda, düşüncelerimiz sevdiklerini kaybeden ailelerle, yaralılarla ve kurtarma ekipleriyle birlikte. Türk halkına ve hükümetine en içten taziye ve taziyelerimi sunarım" dedi.

DSÖ DİREKTÖRÜ DE TAZİYE MESAJI YOLLADI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, mesajında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kurtarma çalışmalarındaki ekiplerden bahsederek "Yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı, mahsur kalanların bir an önce kurtarılması için dua ediyoruz" dedi.

Madenden sağ olarak çıkartılan işçiler

UMMAN: DOST TÜRKİYE'YE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

Umman Sultanlığı Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Umman Sultanlığı'nın Bartın'daki maden patlamasından dolayı Türkiye Cumhuriyeti'ne taziyelerini ileterek, dost Türkiye hükümeti ile halkına ve kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilediği kaydedildi.

KAZAKİSTAN: ACI KAYBINIZI PAYLAŞIYORUM

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tokayev'in, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziye mesajı gönderdiği kaydedildi. Türkiye'nin Bartın ilindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler ile yaralıların olduğu haberini derin üzüntüyle öğrenildiği dile getirilen açıklamada, Tokayev’in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mesajında şu ifadelere yer verildi: "Kazakistan halkı ve şahsım adına size ve yakınlarını kaybeden ailelere taziyelerimi iletiyor ve bu acı kaybınızı paylaşıyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum."

BARTIN'DA MADEN PATLAMASI

Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında dün akşam 18.15'te patlama meydana geldi. 58 kişinin kurtarıldığı, 41 madencinin cansız bedeninin çıkartıldığı, 11 madencinin tedavisinin ise çeşitli hastanelerde devam ettiği kaydedildi.

ULUSLARARASI BASIN DA MADEN FACİASINI MANŞETTEN GÖRDÜ

Amerikan New York Times gazetesi, Bartın'daki faciada 40 kişinin hayatını kaybettiğini, ekiplerinin kalan kişileri kurtarmak için çalıştığını yazdı.

İngiliz kamu kuruluşu BBC'deki haberde ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgeye gideceği, bakanlar Süleyman Soylu ve Fatih Dönmez'in ise olay yerinde olduğu vurgulandı.

Yine İtalyan, Fransız, Alman, Rus ve Arap medyalarında da Bartın'daki maden faciası ve gelişmeleri okuyucularına dakika dakika aktarıldı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 68
  • Fatih ayasofya 1 yıl önce Şikayet Et
    Miçonun samimiyetine inanan var mı aceba iki yüzlü palikarya
    Cevapla
  • Tosun 1 yıl önce Şikayet Et
    Conilerden taziye mesajı yok gavurdan dost olmaz bilakis en büyük düşmanımız dost görünümlü kafir seni seni …….
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili mütefiğimiz abd den çıt yok sen ne iyi dostsun coni Biden?
    Cevapla
  • güzel davranış 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeler samimi taziyelerini yollamışlar. Güzel bir davranış göstermişler. Arkadaşın dediği doğru, eskiden böyle bir felakette dışarıdan kimse Türkiyeyi çok umursamazdı. Şimdi ise belkide 10 dan fazla ülke taziye göndermiş. Bu da Türkiyenin yabancı ülkelerce ne kadar dikkate alındığını gösteriyor.
    Cevapla
  • Geyikli 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden dünya bizi önemsemezdi, gün geçtikçe Türkiye nin daha önemli bir aktör oldupunu şu taziye veren ülke sayısından anlamak mümkün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi