Pakistan'da İmran Han ara seçimleri önde tamamladı

Pakistan’da eski Başbakan İmran Han’ın liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi (PTI) partisi, ülkede düzenlenen ara seçimleri önde tamamladı.

Pakistan'da İmran Han ara seçimleri önde tamamladı
Pakistan'da İmran Han ara seçimleri önde tamamladı
GİRİŞ 16.10.2022 23:06 GÜNCELLEME 16.10.2022 23:06
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ülke basınındaki haberlere göre, Ulusal Mecliste 8, Pencap Meclisinde 3 sandalye için ara seçimler yapıldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Han’ın liderliğini yaptığı PTI, Ulusal Meclisteki 8 sandalyenin 5’ini elde etti, Pencap’ta da 3 sandalyeden 2’sini kazandı.

Federal hükümetteki koalisyon ortağı Pakistan Halk Partisi, Ulusal Meclisteki ara seçimde 2 sandalye, Başbakan Şahbaz Şerif’in liderliğini yaptığı Pakistan Müslüman Ligi-Navaz ise 1 sandalye elde etti.

ERKEN SEÇİM VURGUSU

PTI Genel Sekreteri Asad Umar, başkent İslamabad’da yaptığı açıklamada, milletin iradesinin ortada olduğunu vurgulayarak, erken seçimi işaret etti.

İmran Han, görevden düşürüldüğü nisandan bu yana erken seçim çağrısı yapıyor. Ara seçim sonuçlarının ardından Han'ın ve partisinin, erken seçim çağrısını daha güçlü dile getirmesi bekleniyor.

Han, temmuzda Pencap'ta yapılan ara seçimleri de önde tamamlamıştı.

HÜKÜMETİ NİSANDA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Pakistan'da parlamentoda 10 Nisan'da yapılan güven oylamasında 174 "hayır" oyuyla İmran Han hükümeti düşmüştü.

Ülkede 3 dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan'da Mecliste düzenlenen seçimde 174 oyla salt çoğunluğun desteğini alarak başbakan seçilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    imran han bence pakistan bütünlüğünü koruyacak tek lider
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    imran han bu kez daha güçlü gelecek
    Cevapla
  • ZAZA4423 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzelim Ülkemde de seneye seçim olacak. Amerika ve Dünya Liderleri; Ülkemde ki seçime adapte olmuş durumda. Bidene dahi; Biz Türkiye de darbeler yaptık. Tayyip Erdoğanı indiremedik. Artık Muhalefete destek vererek Tayyip Erdoğanı indireceğiz demedimi? Bunu benim bildiğim kadar herkeste çok iyi biliyor. Ama ne hikmetse hala 7 li masanın etrafında dolaşan Türk Milleti var. Kusura bakmayın ama bu AHMAKLIKTAN başka birşey değil.
    Cevapla
  • Vahit Bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    CENABI ALLAH PAKISTAN HALKININ VE IMRAN HANIN YARDIMCISI OLSUN INSALLAH ILK SECIMDE PAKISTAN HALKI BUYUK SEYTAN ABD VE ONUN SEYTAN YANDASLARI INGILIZLE SIYONIST ISLAM DUSMANI MUSLUMAN DUSMANI ISRAILIN Oyununu bozacak.
    Cevapla
  • Bursevî ahıskavî 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah en doğru olanını başa geçirsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnak'ta sel sularına kapılan anne ve çocuk böyle kurtarıldı
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...