New York Times: İran, Rus ordusuna yardım için İHA eğitmenleri gönderdi

The New York Times gazetesi, Rusya'nın satın aldığı insansız hava araçlarında (İHA) yaşanacak sorunlarla ilgilenmeleri için İran'ın Kırım'a İHA eğitmenleri gönderdiğini yazdı.

New York Times: İran, Rus ordusuna yardım için İHA eğitmenleri gönderdi
New York Times: İran, Rus ordusuna yardım için İHA eğitmenleri gönderdi
GİRİŞ 19.10.2022 01:49 GÜNCELLEME 19.10.2022 01:54
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

New York Times'ın ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, Ukrayna savaşında Rusya'ya İHA satan İran yeni bir adım daha attı. İran'ın İHA'larda yaşanabilecek sorunlarda Ruslara yardım etmeleri için İHA uzmanları gönderdiğine işaret edilen haberde, bu uzmanların Rusya'nın Ukrayna'dan ilhak ettiği Kırım'daki üste konuşlu olduğu belirtiliyor.

Kaynaklar, bu uzmanların ABD tarafından "terör örgütü" olarak tanınan İran Devrim Muhafızlarına bağlı olduğuna işaret etti ve İran'dan satın alınan İHA'ların büyük kısmının da Kırım'daki bu üste tutulduğunu kaydetti.

Emekli bir ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) üyesi olan Mick Mulroy, New York Times'a yaptığı açıklamada, "Ukrayna'daki savaşa İHA ve eğitmen göndermek, İran'ın başını Rusya'nın yanında olarak belaya sokması anlamına gelir. Tahran, sivillerin öldürüldüğü saldırılara doğrudan müdahil olmuş oldu" yorumunda bulundu.

RUS ASKERLERİ İHA'LARDA SORUN YAŞAYINCA BÖYLE BİR KARAR ALINMIŞ

Öte yandan kaynaklar, İran'ın Rusya'ya gönderdiği ilk İHA'larda operasyon sıkıntısı yaşandığını ve Rus askerlerinin bu İHA'ları verimli bir şekilde kullanamayarak mekanik sorunlar yaşadığını aktardı.

En başta Rusya'nın İran'a eğitim için asker gönderdiğine işaret eden kaynaklar, sorunların devam etmesinin ardından İran'ın kendi eğitmenlerini Kırım'a gönderme kararı aldığını aktardı.

ABD’li yetkililer, Rusya’nın Ukrayna’da İran yapımı İHA kullandığını öne sürerken, Ukraynalı yetkililer de ülkede özellikle kamikaze İHA’larla çok sayıda saldırı yapıldığını bildiriyor. Buna karşılık Rusya ve İran, Ukrayna savaşında İran yapımı İHA'ların kullanıldığı haberlerini yalanladı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 14
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd avrupa ukraynayi acikca silah gonderiyorda iran yaptiginda kiyamet kopariyor bati ikiyuzlu seytan
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    40 yıldır Irani desteklediği aşikar.Ancak bunu göremeyenler danışıklı dövüşün farkında olmayıp gösterilmek isteneni görenler yıllarca yanıldı.iran Türkiye alehine ve Arapların alaheine gelişecek ortakliklarda bulunuyor uzun yıllardır.Bu durum antik cağdan gelen bir plan proje olduguda görülüyor peki ya sonra.Din kardesimi olacağız?Israil Azerbaycanı destekliyor heronlariyla Iran kimleri ,Libyalı kaddafi 74 de fiilen Turkiyeyi destekliyor Iran ancak gazete manşetlerinde.Saddam hüseyin 99 depreminde Turkiyeye destek çıkıyor fiilen Irandan tık ses yok ancak sınırlarından mülteci gönderir.Iranli yöneticiler gelmis geçmiş bu mudur Islam anlayışı bumudur Komsuculuk,Bu nedir?
    Cevapla
  • Doğu-Batı 1 yıl önce Şikayet Et
    İran' ada DEMOKRASİ getirmek için altyapıyı hazırlıyorlardır.
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    ihalar sihalar amerikayı vursun.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk teröristlerine yardım eden ite bak hele. kafir abd sen önce pkk ya ettiğin yardımı eğitimi bi açıkla alçak hain newyork times pisliği yazsana bunu da.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız