Trump'ın Erdoğan'la ilgili ses kaydı sızdırıldı

Amerikan basını tarafından yayınlanan ses kayıtlarında, Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Herkes O'nun için 'Ne korkunç bir adam' diyor. Ama ben Erdoğan'la iyi anlaşıyorum" dediği ifade edildi.

GİRİŞ 19.10.2022 08:54 GÜNCELLEME 19.10.2022 14:00
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

ABD'li gazeteci Bob Woodward, 2020'de dönemin ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmelerin ses kayıtlarını yayınladı.

"The Trump Tapes (Trump Kayıtları)" olarak lanse edilen 8 saatlik ses kayıtlarında Trump; Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve kısa bir yerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bahsediyor.

RUSYA, ÇİN VE KUZEY KORE DETAYI

Ses kaydında Çin, Rusya ve Kuzey Kore'den bahseden Trump, bu ülkelerin nükleer gücüne vurgu yaparak, yürüttüğü diplomasiyi övüyor.

Trump, Putin'le olan yakın ilişkisi için de "Putin'i seviyorum. İlişkimiz iyi. Rusya'yla iyi geçinmek kötü bir şey değil, tamam mı?" diyor.

SES KAYDINDAKİ ERDOĞAN BÖLÜMÜ

CNN International'de yer alan habere göre, 2020'nin Ocak ayında kaydedilen ses kaydında Trump, "Belki de öyle olmaması gerekiyor ama ben Erdoğan'la iyi anlaşıyorum. Çünkü, herkes O'nun için 'Ne korkunç bir adam' diyor. Fakat biliyorsun benim için iyi gidiyor" demiş.

Trump ses kaydının devamında, "Çok komik. Biliyor musun, sahip olduğum ilişkiler ne kadar sert ve kaba olursa, onlarla o kadar iyi anlaşıyorum. Bir gün bana bunu açıklarsın, tamam mı? Belki bu kötü bir şey değildir. Kolay olanları o kadar sevmiyorumdur ya da o kadar iyi anlaşmıyorumdur" yorumunu yapıyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 55
  • Gakkoşş 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok uyuz olasınız diye oyum Reise
    Cevapla
  • Ragıp 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ki adam gibi adamdır.
    Cevapla
  • Doğrusu 1 yıl önce Şikayet Et
    Trump dedi : What is "Azdan az gider çoktan çok gider." Cevap: Turkish last words before the fight. Türklerin savaştan önce söylediği son sözler. O zaman hemen askerleri geri çekin dedi Trump ve Amerikalılar güneye kaçtı.
    Cevapla
  • Millet 1 yıl önce Şikayet Et
    ingilizcen bi harika doğrusu
    Cevapla
  • meh 1 yıl önce Şikayet Et
    kafirler ve münafıklar için öyledir reis elhamdülillah
    Cevapla
  • ataberg 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD için KORKUNÇ olan BAŞTACIMIZDIR.. abd için iyi olan sefildri ayakalrımızn altındadır. abd den icazet alanlar haindir. nokta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi