Mossad'dan Malezya'da operasyon... İddia doğruysa kriz çıkar!

Geçen ay Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da İHA mühendisi bir Filistinlinin kaçırılmasının arkasında İsrail dış istihbarat servisi Mossad'ın olduğu iddiası ortalığı karıştırdı. İçişleri Bakanı Hamzah Zainudin olayla ilgili açıklama yaptı

Mossad'dan Malezya'da operasyon... İddia doğruysa kriz çıkar!
Mossad'dan Malezya'da operasyon... İddia doğruysa kriz çıkar!
GİRİŞ 19.10.2022 10:33 GÜNCELLEME 19.10.2022 12:14
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Hamzah Zainudin kaçırılma iddiası ile igili yaptığı açıklamada, Mossad ajanlarının Malezya'ya girdiği iddiası doğruysa bakanlığın harekete geçeceğini söyledi.

Malezya İçişleri Bakanı Hamzah Zainudin

Yabancıların ülkeye girişlerinin sürekli izlendiğini ve geçerli belgesi olmayanlar hakkında işlem yapılacağını belirten Hamzah Zainudin, "(Söz konusu kişilerin) Gözaltına alınmaları gerektiğini düşünüyorsak buna uygun şekilde hareket edeceğiz." ifadesini kullandı.

2 FİLİSTİNLİYİ BULUP KAÇIRIN TALIAMATI

New Straits Times'ın haberine göre Mossad ajanları, 4 Malezyalıyı, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayı'yla bağlantılı olduklarına inandıkları 2 Filistinliyi bulup kaçırmaları için görevlendirmişti.

28 Eylül'de yaşanan olayda, Mossad'a çalışan Malezyalılar, yazılımcı Filistinli şahısların aracını durdurarak bir kişiyi kaçırmış, araçtaki diğer kişi Dang Wangi Polis Karakolu'na ihbarda bulunmuştu.

24 SAAT BOYUNCA MALEZYALILARCA DÖVÜLEREK SORGULANMIŞTI

Kaçırılan Filistinli, bölgedeki bir dağ evine getirilerek 24 saat boyunca Malezyalılarca dövülerek sorgulanmıştı. Bu arada polis, saldırganların Filistinliyi tuttuğu dağ evine ulaşmış ve yaptığı baskınla bu kişiyi kurtarmıştı.

Al Jazeera Arapça kanalının aktardığı bilgilere göre, Mossad, söz konusu operasyonu yürütmek için Avrupa'da eğittiği Malezyalı elemanlarını kullandı ve ülkedeki Filistinlileri takip etmek için en az 11 Malezyalıyı görevlendirdi.

Malezya'da yaşayan Filistinli mühendis Fadi el-Batş, 21 Nisan 2018'de Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI ÜZERİNE YAPTIĞI ARAŞTIRMALARLA TANINIYORDU

İnsansız hava araçları üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Batş'ın öldürülmesinin arkasında Mossad'ın olduğu iddia edilmişti.

Yeni tercih Türkiye! SİHA ihalesini TUSAŞ kazandıYeni tercih Türkiye! SİHA ihalesini TUSAŞ kazandı

İKİ GÜN ÖNCE MALEZYA'NIN SİHA İHALESİNİ TÜRKİYE KAZANMIŞTI

Malezya Savunma Bakanı Hishammuddin Hüseyin iki gün önce SİHA alımı için düzenlenen ihaleyi Türk Havacılık ve Uzay Sanayi TUSAŞ'ın kazandığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı açıkladı: Türkiye ile Malezya'dan ortak kararCumhurbaşkanı açıkladı: Türkiye ile Malezya'dan ortak karar

TÜRKİYE MALEZYA STRATEJİK ORTAKLIK SEVİYESİNE YÜKSELTME KARARI ALMIŞTI

Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakub ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltme kararı aldıklarını açıklamıştı.

SÖZDE HEDEFLERİN LİSTESI PAYLAŞILDI

İsrail'in propaganda sitelerinden birinde, Malezya bayrağının üzerinde ülkede yaşayan sözde hedeflerin bir listesi paylaşıldı. Bu listede ismi bulunan Filistinlilerin Mossad'ın radarında oldukları, kaçırılmaları veya öldürülmelerinin an meselesi olabileceği anlaşılıyor.

Listede ismi bulunan Filistinlilerin profillerine dair bilgiler, günlük rutinleri, güncel fotoğrafları, evli iseler eşleri ve çocuklarının isimleri ile araçlarının fotoğraflarının da sitede yer aldığı iddia edildi.

İsrail dış istihbarat servisi Mossad'ın Malezya'daki ağına 35 yaşlarında Malezyalı bir kadının liderlik ettiği öne sürüldü.

New Straits Times'ın haberinde, söz konusu kadının 2018'de bir Mossad ajanı tarafından işe alındığı ve istihbarat teşkilatınca özel eğitimden geçirildiği iddia edildi.

Malezyalı kadının işe alındığı 2018 yılı, Mossad ajanları tarafından öldürüldüğü öne sürülen Filistinli mühendis ve Hamas üyesi 35 yaşındaki Fadi el-Batş'ın vurulduğu yıla denk geliyor.

Öte yandan kadının geçen ay Kuala Lumpur'da Filistinli yazılımcının kaçırılması için gözetleme ekibi kurduğu ve Mossad için çalışan Malezyalı erkeklerin kendisine bağlı olduğu belirtiliyor.

Söz konusu kadının daha sonra casusluk sanatında uzmanlaşması için Avrupa da dahil olmak üzere yurt dışına eğitime gönderildiği ve kendisine 120 bin ringgit (25 bin 412 dolar) verildiği ifade ediliyor.

 
KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 40
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    malay mühendisi satmış
    Cevapla
  • Avşaroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Malezya ile stratejik ortaklık neyi kapsıyor? Bu anlaşma geniş tutulmalı ve savunmayı da içine almalı bence. Baksanıza kimler fink atıyor. Malezya'nın kendi insanı da ihanet içinde, ülkemizde de vardır bu tür insanlar. Yakalandıkları yerde katledilmeleri vaciptir.
    Cevapla
  • İsmail Özgün 1 yıl önce Şikayet Et
    Malezya adına üzüldüm. Derhal bir casus temizliği yapılmalı! Hainler yokedilmeli!
    Cevapla
  • İbrahim Alkılıç 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçak kadın
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Vayy siyonist hayinler vayyy... Bi defolup gidin cehennemin dibine...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...