Türkiye'nin Tayfun füzesi, Yunanistan'ı endişelendirdi

Türkiye'nin dün test ettiği yerli ve milli imkanlar ile üretilen Tayfun füzesi, Yunanistan'da paniğe neden oldu. Yunan yetkililer ve Yunan basını, Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 19.10.2022 11:17 GÜNCELLEME 19.10.2022 12:25
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın "Tayfun Füze Sistemi Geliştirme Projesi" kapsamında, Türkiye dün yerel saatle 07.00 sularında Rize'den bir balistik füze denemesi yaptı. Füze hedefi başarı ile vururken, haberler Yunanistan'da paniğe neden oldu.

Yunanistan'da hükümet sözcüsü Yannis Oikonomou, Türkiye'nin balistik füze fırlatmasıyla ilgili olarak, "Bu hareket Erdoğan'ın sözlü planlarının ve propagandasının bir parçasıdır. Açıkçası Türkiye'nin Prag'dan sonra çelişkili bir tavrı olduğunu söylemek yalan olmaz. Bir yandan iletişim kanallarının her iki ülkenin de yararına olduğunu anlayan Savunma Bakanı Akar olumlu mesajlar gönderiyor. Türkiye'nin bu kışkırtıcı söyleminin hiçbir yere varmayacağını kendisi de anlamış görünüyordu. Her halükarda yapmamız gereken bir şey var: Türkiye'ye yönelik temel stratejimizden sapmamak. Yunan dış politikası tarih dışı ve var olmayan iddiaları tamamen yıktı. Türkiye'ye aynı tondan yanıt vermekten hep geri durduk. Ancak diyaloğun bazı temel önkoşulları vardır. Uluslararası hukuka saygı duyarsınız, komşunuzun ulusal egemenliğine ve egemenlik haklarına saygı duyarsınız, tehditlerden kaçınırsınız. Bunca zamandır Türkiye'nin stratejisinin kesinlikle çıkmaza girdiğini herkes biliyor. Mitler ve yalanlar üreterek oldubitti yaratmaya çalışıyorlar. Yunan diplomasisi buna izin vermedi ve vermesi de mümkün değil" dedi.

YUNAN BASININDA DA PANİK VAR

Ta Nea gazetesi, Türkiye'nin balistik füze Tayfun'u denemesini manşetten duyururken, Türk analistlerin Tayfun'la ilgili yorumlarına yer verdi. "Türkiye tehdidi nasıl yükseltiyor?" sorusunu soran Ta Nea haberinde şu ifadeye yer verdi: "Füzenin kat ettiği mesafe İzmir ile Atina arasındaki mesafenin iki katı."

Kathimerini gazetesi, Türk yetkililerin projeyle ilgili herhangi bir bilgiyi açıklamayı reddettiğinin altını çizdi ve projenin büyük bir gizlilikle yürütüldüğünü kaydetti.

Skai televizyonu, füze denemesini "Güç gösterisi" başlığı ile okurlarına sundu.

Eleftherostypos füze denemesi için, "Tüm komşu devletlerin askeri çevrelerinde derin endişeye neden oldu" yorumunda bulundu. Eleftherostypos da Tayfun projesinin büyük bir gizlilik ile ilerlediğinin altını çizdi.

Proto Thema gazetesi, füze ile ilgili "Yunanistan kapsama alanında" şeklindeki yorumlara yer verdi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 23
  • DADAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU SALMIŞ HAY MAŞALLAH İÇİMİZDEKİ DÜŞMANLAR ÇILDIRMIŞTIR Siz daha çok çıldıracaksınız şimdi gidin birazda ağlama duvarında ağlayın İsrail köleleri VATAN HAİNLERİ
    Cevapla
  • Aklınyolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kazara chp menşeli bir cumhurbaşkanı seçerse millet, bir gece ansızın kilit vurulur milli silahlara.
    Cevapla
  • Ahmet Y 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece kilit vurulmaz, bütün teknik detaylarıyla birlikte ABD Yunanistan AB, kim varsa hepsine teslim edilir. Hatta NATO tatbikat yalanıyla rampalar hediye de edilir. Allah bunlara fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Horlama 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllar önce İsrail filistini vururken , karşı koyan yoktu, şuan bir füzeye 100 füze ile karşılık verilince hemen ateş kes istiyor
    Cevapla
  • KomşiKALİMERA 1 yıl önce Şikayet Et
    Hey gidi yıllar hey askerlik anılarım hafızamda canlandı eğitim gece izli mermiler analar aslan dünyaya getirir bizde Maşallah ülkemize devletimize milletimize hayırlı olsun en iyileri kısmet olsun emeği geçen tüm yetkililere ekibe devletimize teşekkür ediyoruz gelinen pozisyondan itibaren savunma gücümüzü daima ileri seviyelere ulaştıracağız.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir gece ansızın vurabiliriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri