'Tayfun'un paniklettiği Yunan, Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle kendini avuttu: Korkmayın...

Yerli füze Tayfun'un test atışını küçümsemeye çalışan Yunan savunma analisti Kostas Iatridis, korkulacak bir şeyin olmadğını Türkiye'nin güç gösterisi yaptığını söyleyerek Kılıçdaroğlu'nun S-400'lerle ilgili yaptığı açıklamayı hatırlattı.

'Tayfun'un paniklettiği Yunan, Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle kendini avuttu: Korkmayın...
'Tayfun'un paniklettiği Yunan, Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle kendini avuttu: Korkmayın...
GİRİŞ 19.10.2022 18:56 GÜNCELLEME 19.10.2022 20:19
Bu Habere 329 Yorum Yapılmış

Rize'den fırlatılan yerli füze Tayfun, Yunanistan'da geniş yankı uyandırdı... Ülkedeki panik havasını dağıtmak isteyen bazı isimler tv kanallarında Türkiye'nin dünyanın konuştuğu yerli savunma atılımlarını küçük gösterme çabasına girişmiş durumda.

Rize'de gerçekleştirilen Roketsan tarafından geliştirilen Tayfun ‘Kısa Menzilli Balistik Füze’ (SRBM) sisteminin test atışı dünya tarafından gıpta ile takip edildi.

Türkiye dünyanın aklını aldı: Yeni balistik füze dengeleri sil baştan değiştirdiTürkiye dünyanın aklını aldı: Yeni balistik füze dengeleri sil baştan değiştirdi

Yerli füze Tayfun Rize'den ateşlendi! Hedefini tam isabetle vurduYerli füze Tayfun Rize'den ateşlendi! Hedefini tam isabetle vurdu

Yerli füze Sinop açıklarındaki 561 kilometre mesafedeki hedefi tam isabetle vurdu.

Türkiye'nin bu sürpriz hamlesi sonrasu ERT televizyonuna konuk olan Yunan savunma analisti Kostas Iatridis, Sinop açıklarında 561 kilometre mesafedeki hedefi tam isabetle vuran Türkiye'nin yerli füzesine dair açıklamalarda bulundu.

"TÜRKLERİN BU SEVİNCİNİN ARKASINDA BÜYÜK BİR ENDİŞE YATIYOR"

Türkiye'nin savunma sanayiindeki atılımlarını "önemsiz" göstermeye çalıştığı görülen Iatridis, "Türklerin bu sevincinin arkasında büyük bir endişe yatıyor. Çünkü Ege'de dengeler değişiyor." tezini öne sürdü.

Yunanistan'ın hava savunma sisteminin olduğunu, Girit'te S-300'lerin konuşlu halde bulunduğunu anlatan Iatridis, ayrıca diğer füze sistemlerinin de varlığından bahsetti.

YUNANLILARI RAHATLATMAYA ÇALIŞTI: TÜRKİYE GÜÇ GÖSTERİ YAPIYOR

Iatridis, "Bütün bu sistemler, Türkiye'nin reklamını yaptığı bu füzelerle başa çıkabilir. Türkiye, şu anda güç gösterisi yapıyor." şeklindeki görüşlerini ortaya attı.

Türkiye'nin hava savunma sistemi olmadığını söyleyen Yunan uzman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişte yaptığı bir açıklamayı işaret etti.

"KILIÇDAROĞLU BİR SÜRE ÖNCE SÖYLEDİ"

Kostas Iatridis, "Bunu ben söylemiyorum, Türk yetkililer söylüyor. Kılıçdaroğlu, bir süre önce söylemişti." diye ekledi.

Rusya'dan hava savunma sistemi satın alınmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Gittiler S-400 aldılar. Şu soruyu sordum, kime karşı kullanacaksınız? Yunanistan’a karşı mı kullanacaksınız?" ifadelerini kullanmıştı.

"YUNANİSTAN'IN KORKACAK HİÇBİR ŞEYİ YOK"

Öte yandan "Yunanistan'ın korkacak hiçbir şeyi yok" diyen Iatridis, "Türkiye'de havacılık geriliyor. Bu, dönüp savunma sanayimizi öne çıkaran savunma politikası oluşturmamız için bir örnek." iddiasında bulundu.

Yunanistan'ın üretim yeteneklerinin olduğunu savunan Iatridis, "Uzman personelimiz var, bu yüzden odaklanmamız gereken yer burası." diye ekledi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 329
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey yunan bu füzeyi biz üretiyoruz ondan yüzlerce yapabiliriz aynı anda onlarca fuzeyi ateslesek atinaya doğru senin sınırlı sayıdaki hava savunma fuzen hangisini durduracak çocuk mu ? Kandırıyorsun bal gibide korku sardı.... rahat durursaniz bir sorun yok bizim kimsenin toprağında gözümüz yok ama bizimkinde gözü olanın sonu fena olur....
    Cevapla
  • Deniz Başer 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy kılçdaroğlu yazık sana tarih kitaplarına giremezsin ama yanlışlıkla girersen hiç iyi anılmayacaksın.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdar ogluna birak çobanlıgı bir tane kuzuyu teslim etmem.çobana kurban olsun.
    Cevapla
  • Sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanı uzakta aramaya gerek yok içimizde.40 yıldır savaşıyoruz hangi ülke düşmanını bilmeden 40 yıl savaşmış 40 yıldır bu ülke şehit gazi veriyor .Düşman belli çocuklarımızı eşlerimizi hazırlamalıyız .Vatansız bayraksız ezansız bir ülke olamaz
    Cevapla
  • Ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada barış kalıcı sağlanmalı.Ülkeler kendi başlarına menfaatleri doğrultusunda hareket ederse ,menfaati kısılan atağa kalkar
    Cevapla
  • Gazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ha Yunanlı ha Kılıçdaroğlu'nun arasında hiç Bir fark Yok ! Yazı öyle yazıyor ! Aziz necip Türk milleti bunu biliyor unutmayın gripteonlar ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!