Şamil Tayyar CHP'nin 6'lı masaya sunmayı planladığı vaatleri açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olma hayali ete kemiğe büründü. 6'lı masayı ikna etmek için bol keseden bakanlık dağıttı. İşte AK Parti'li Şamil Tayyar'a iletilen kulise göre, Kılıçdaroğlu'nun sözde kabinesi...

GİRİŞ 22.10.2022 14:20 GÜNCELLEME 22.10.2022 17:11
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunumuyla ÜLKE TV ekranlarında yayınlanan "Akşam Baskısı" programına konuk olan AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar kendisine iletilen bomba kulisi paylaştı.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZDE KABİNESİ!

Tayyar, Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına İYİ Parti'nin 4 genel başkan yardımcısı ve 38 il başkanın karşı çıkması üzerine masaya yeni teklif getirdiğini söyledi.

Bu teklife göre Kılıçdaroğlu'nun sözde cumhurbaşkanlığında Meral Akşener'in yardımcısı yani fiili başbakan yardımcısı olacağını diğer yardımcının ise Ali Babacan olacağını belirtti. Ahmet Davutoğlu'nun ise eğitim ve kültür politikalarından sorumlu bakan, Temel Karamollaoğlu'nun ise sanayi bakanı ve Gültekin Uysal'ın gençlik ve spor bakanı olacağını iddia etti.

Kılıçdaroğlu yine baltayı taşa vurdu! Baykar'a gitse yeterliydi...Kılıçdaroğlu yine baltayı taşa vurdu! Baykar'a gitse yeterliydi...

Tayyar'ın muhaliflerin yeni planı hakkındaki edindiği bilgi şöyle: 

DAR EKİBİ DE KENDİSİYLE AYNI DÜŞÜNCEDE

"Kılıçdaroğlu çatı adayı olmak istiyor. Ortak aday olmak istiyor. Ve bu konuda da son derece ısrarlı ve kararlı. Kendi dar ekibi de Kılıçdaroğlu'nun mutlaka aday olması gerektiğini düşünüyor. Kendileri yaptırdıkları anketlerde de kazanacaklarını varsayıyorlar.

Muharrem İnce esti gürledi! Başkan Erdoğan'ı övdü! Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurduMuharrem İnce esti gürledi! Başkan Erdoğan'ı övdü! Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu

Bartın üzerinden rant devşiren CHP’nin karanlık sicili!Bartın üzerinden rant devşiren CHP’nin karanlık sicili!

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL

Fakat Kılıçdaroğlu önündeki en büyük engel şu anda İYİ Parti gibi gözüküyor. İYİ Parti'de 4 genel başkan yardımcısı ve 38 il başkanı Meral Akşener'e, 'Kılıçdaroğlu aday olmasın. Olursa kazanamayız' şeklinde bir niyet beyanında bulunmuşlar.

Buna ilişkin kulis bilgimizi az önce paylaşmıştık. Şimdi de tekrar etmiş olduk.

ABD'li dergiden 6'lı masaya: Türkiye'nin muhalefeti, Erdoğan'ın zafere giden yolunu açıyorABD'li dergiden 6'lı masaya: Türkiye'nin muhalefeti, Erdoğan'ın zafere giden yolunu açıyor

Meral Akşener'den otelde sır görüşme! Kılıçdaroğlu'na nispet gibi adaylık mesajıMeral Akşener'den otelde sır görüşme! Kılıçdaroğlu'na nispet gibi adaylık mesajı

6'LI MASAYA TEKLİF PAKETİ HAZIRLIĞI İÇERİSİNDE

Kılıçdaroğlu'nun da kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmeden sonra çatı aday olabilmek için ortaklarına yani 6'lı masaya bir teklif paketi hazırladığı ifade ediliyor.

AKŞENER'E FİİLİ BAŞBAKAN OLMA VAADİ

Bu bağlamda Meral Akşener de 'Başbakan olacağım' vesaire demişti ya daha önce, başbakan gibi yani bütün bakanları koordine eden cumhurbaşkanından sonra koordine eden ve parlamenter sisteme geçildiğinde de anayasa değişikliğiyle 1. Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi yani başbakanlık sıfatını kazanacak. Fiili başbakan gibi.

BABACAN'A EKONOMİ, DAVUTOĞLU'NA EĞİTİM VE KÜLTÜR...

Babacan'a da ekonomiden sorumlu 2. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Davutoğlu'na eğitim ve kültür politikalarından sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcılığı...

TEMEL KARAMOLLAOĞLU'NA SAVUNMA VE SANAYİ

Temel Karamollaoğlu için şuandaki gündemdeki konu tabii bu bir pazarlık süreci. Herkes gönlünden geçen aslanı söyler. Bir başka yere geçer o ayrı. Bugün için teklif edilmesi düşünülen şeyin Sanayi Bakanlığı olduğu özellikle hani biz konuşuyoruz ya İHA'lar, SİHA'lar vesaire. Savunma ve Sanayii. Yani ikisinden biri.

"PROJELERE TAKOZ OLMAYACAĞIZ" ALGISI İŞLENMEK İSTENİYOR

'Bu projelerin akamete uğramayacağı biz bunu sahipleneceğiz. Sahiplenirken de işte bak muhafazakar biri başında olacak' gibi bir kamuoyuna mesaj vermeyi düşündüğünü ifade ediyorlar.

GÜLTEKİN UYSAL'A GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın da Gençlik ve Spor Bakanı gibi değerlendirileceğini ama bu cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi değil, bakanlık düzeyinde. 3 tane cumhubaşkanlığı yardımcılığı olacak.

HAYDAR BAŞ'IN OĞLUNA MİLLETVEKİLLİĞİ VAADİ

Haydar Baş'ın oğlunun adı neydi? Büyük Türkiye Partisi... Ne Baş'tı? Onun da Trabzon'dan milletvekili adayı yapılmasının düşünüldüğü vesaire.

'Tayfun'un paniklettiği Yunan, Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle kendini avuttu: Korkmayın...'Tayfun'un paniklettiği Yunan, Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle kendini avuttu: Korkmayın...

"KABİNEYİ TOPTAN AÇIKLAYABİLİRLER"

Ve bunu seçime gitmeden önce açıklamayı düşünüyorlar. Hatta bu konuda bilgi aktaran arkadaş şunu da söyledi; 'Bunlarla sınırlı değil. Kabineyi toptan açıklayabilirler. Bütün bakanları. Yani biz seçimi kazandığımızda ilk takım bu.' gibi.

Muhtemelen mutabık kalınırsa, 'Hani Kılıçdaroğlu tek başına yarışa girmeyecek. Dolayısıyla bunlar da onun ekibi'. gibi.

SEÇİLENE KADAR GENEL BAŞKANLIĞI BIRAKMAYACAK

Seçilene kadar genel başkan. Eğer seçilirse genel başkanlığı bırakacakmış. Buradan da şunu anlıyoruz. Milletvekili listesini de kendisi belirleyecek. Adaylık sırasında değil. Eğer aday olursa o gün değil, kazanınca bırakacakmış. Dolayısıyla şunu anlıyoruz. Aday olurken ipleri bir başkasının eline bırakmak istemiyor."

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam olursa reis kazanir. Yavaş aday olursa reis kazanamaz. Bence Mansur bey bu ulke icin en hayirli gibi. Bakalum Rabbim neyi hayirli kildi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir cacık olmax
    Cevapla
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Savunma bakanıda selo olucak
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rab Türk milletini her daim şuurlu ve basiretli eyle ve bu kendini bilmezleride seçimde rezil ve rüsva eyle. ÂMÎN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!