Kılıçdaroğlu'nun, ABD'de Türkiye için sarf ettiği sözler yayımlandı

Geçtiğimiz hafta Amerika ziyaretiyle tartışmaların odağı haline gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Washington Post gazetesine yaptığı ziyaretin detayları ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun, ABD'de Türkiye için sarf ettiği sözler yayımlandı
Kılıçdaroğlu'nun, ABD'de Türkiye için sarf ettiği sözler yayımlandı
GİRİŞ 20.10.2022 13:17 GÜNCELLEME 20.10.2022 13:17
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Amerikan'ın saygın gazetelerinden Washington Post'ta, "Türkiye'de ifade özgürlüğü ortadan kalkıyor. Demokrasi de öyle" başlığıyla yayımlanan editöryel yazıda, TBMM'de kabul edilen dezenformasyon yasası eleştirildi.

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesinin bir zamanlar canlı olan özgür basınına boyun eğdiriyor" denilen yazıda, çıkan yasanın ayrıntıları anlatıldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ZİYARETİNE DEĞİNİLDİ

Geçtiğimiz hafta Amerika ziyaretiyle tartışmaların odağı haline gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Washington Post gazetesine yaptığı ziyaretin detayları da ortaya çıktı.

Aynı yazıda yer alan bilgilerde, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Washington Post gazetesine yaptığı ziyarette dezenformasyon yasası için şu ifadeleri kullandı:

"Geçenlerde, Sayın Erdoğan'ın aleyhinde konuşanları hapse atma uygulamasına itiraz eden muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldik. 'Bir ülke gazetecileri hapse atıyorsa, orada demokrasiden söz edemeyiz. Hiç kimse düşüncelerinden dolayı hapse atılmamalı' dedi."

Washington Post gazetesi analizini, "Farklı sesleri susturarak gelişen bir ulus inşa edemezsiniz. Bu yeni yasa, Türkiye için geriye atılmış bir adım" yorumu ile kapattı.

BM'den TBMM'de kabul edilen dezenformasyon yasasına tepkiBM'den TBMM'de kabul edilen dezenformasyon yasasına tepki

CHP, dezenformasyon yasası için AYM'ye başvurduCHP, dezenformasyon yasası için AYM'ye başvurdu

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 106
  • Abidin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu bilerek yapıyor ki cezayesı mağdur görünsün halk da tepki gosterecek işte hükümet diktetordiyecek bilinçli yapıyır
    Cevapla
  • Menderes 1 yıl önce Şikayet Et
    Acaba Amerika'daki devlete başkana iftira eden bir gazeteci varmi acaba daiş lehine yazan bir gazeteci varmi bizi aptal sanmayın aptal sizin usaklariniz chp gibilerdir
    Cevapla
  • Aytekin ayan 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle örümcek kafalılarının türkiye idaresinde ne işleri var
    Cevapla
  • Emir sultan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bay kemal gercekten sıyaset yapmıyor bu ulkesıne ıhanet edyo goz gore gore buna oy verenlerınde vatana ıhanet edyo adam aynı selaattın demırtasın yolunda bumu ulkeyı yonetcek bunamı oy vercek bu mıllet verenlerınde insanlıgından ve aklından suphe ederım
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP vatan hainidir ona oy atanlarda ve destekleyenler de vatan hainidir buna itiraz edenlerde vatan hainidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor