İngiltere'de siyasi kriz: Başbakan Liz Truss da istifa etti

Göreve geldiğinden bu yana eleştirilerin hedefi olan İngiltere Başbakanı Liz Truss, istifasını Kral 3. Charles'a sunduğunu açıkladı. Truss, "Halefim seçilene kadar görevde kalmaya devam edeceğim" dedi.

İngiltere'de siyasi kriz: Başbakan Liz Truss da istifa etti
İngiltere'de siyasi kriz: Başbakan Liz Truss da istifa etti
GİRİŞ 20.10.2022 16:40 GÜNCELLEME 20.10.2022 20:04
Bu Habere 205 Yorum Yapılmış

Bütçe fiyaskosu, piyasaların tepkisi, milletvekili ve bakanların istifası... İngiltere'de Boris Johnson'ın istifasıyla başlayan siyasi kriz, Liz Truss'ın görevi bırakmasıyla devam ediyor.

Koltuğunu sadece 45 gün koruyabilen Liz Truss, İngiltere tarihinin en kısa süre başbakan olarak görev yapan ismi oldu.

Liz Truss kimdir? İngiltere Başbakanı Liz Truss kaç yaşında? Liz Truss biyografisiLiz Truss kimdir ve kaç yaşındadır? Liz Truss biyografisi...

Liz Truss'ın başbakanlık konutu önünde yaptığı açıklamdan bir kare

YENİ İSİM GELENE KADAR GÖREVİNE DEVAM EDECEK

Truss, Başbakanlık Ofisi 10 Numara önünde yaptığı açıklamada, büyük bir ekonomik ve uluslararası istikrarsızlık döneminde göreve geldiğini belirterek, aileler ve işletmelerin faturalarını nasıl ödeyecekleri konusunda endişeli olduğunu kaydetti. Bunu değiştirme yetkisiyle görevi devraldığını belirten Truss, şu anki durum göz önüne alındığında, seçildiği bu görevi yerine getiremeyeceğini kabul etti. Truss, istifasını sunmak için İngiltere Kralı 3. Charles'la görüştüğünü aktardı.

Liz Truss, parti içerisinde gelecek hafta tamamlanacak bir liderlik seçimi olacağını ve yeni başbakan seçilene kadar görevinde kalacağını aktardı.

FLAŞ: İngiltere muhalefi ise, Muhafazakar Parti içinden yeni bir başbakan seçimi yapılmamasını, acil genel seçim yapılması çağrısında bulundu.

İngiltere Maliye Bakanı değiştiİngiltere Maliye Bakanı değişti

İngiltere Maliye Bakanı Hunt: Truss hükümeti hata yaptıİngiltere Maliye Bakanı Hunt: Truss hükümeti hata yaptı

İngiltere'de vergi indirimi paketi iptal edildiİngiltere'de vergi indirimi paketi iptal edildi

STERLİN DOLAR KARŞISINDA TARİHİ DİBİ GÖRDÜ

İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng, geçtiğimiz günlerde görevden alınmış, yerine Eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt atanmıştı.

Kwarteng, 23 Eylül'deki bütçe sunumunda 45 milyar sterlinlik vergi indirimine gidileceğini belirtmiş, indirimlerle oluşacak açığın borçlanarak finanse edileceği bilgisini vermişti. Söz konusu plan, piyasalar tarafından olumsuz karşılanmıştı. Bakan'ın yapacağı sunum öncesi 1.13 seviyesinde olan sterlin/dolar, açıklamanın ardından 1.0350 ile tarihi dibini görmüştü.

HUNT AÇIK AÇIK TRUSS'I ELEŞTİRMİŞTİ

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, Başbakan Liz Truss'ın hatalar yaptığını, bazı vergilerin artacağını ve zorlu harcama kararlarına ihtiyaç olduğunu söylemişti. Hunt daha sonra da piyasaları alt üst eden vergi indirimi paketi geri çektiğini duyurmuştu.

Hata pahalıya patladı! İngiltere İçişleri Bakanı istifa etti! Hata pahalıya patladı: İngiltere İçişleri Bakanı istifa etti

İÇİŞLERİ BAKANI DA DÜN AKŞAM İSTİFA ETTİ

İngiltere'de İçişleri Bakanı Suella Braverman da kişisel e-posta adresini kullanarak resmi bir belge göndermesinin ardından kuralları teknik olarak ihlal ettiği gerekçesiyle görevinden ayrıldığını açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 205
  • Vatandaş ! 1 yıl önce Şikayet Et
    Trump kraliçenin koltuğuna oturmuştu ya hatırladınız mı ? Biden gider Trump gelir İngilizler başsız tavuk gibi dolaşırken Trump aynı koltuğa OTURUR !
    Cevapla
  • Erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın kanını emen sömürü ülkesi İngiltere’nin çöküşünün ayak sesleri biryerlerde savaşa girecek sömürü için yoksa dikey çöküş yapacak
    Cevapla
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    güle güle sion uşağı
    Cevapla
  • Düttürü 1 yıl önce Şikayet Et
    haydi ingiltere sizde terör devleti gibi kendi içinizde bir arının temizlenin. yiyin birbirinizi eli kanlı katiller.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir siyonistim demişti ömrü kısa sürdü . Filistinlilerin ahı tuttu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'enflasyon' mesajı!
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezaları artıyor: Kanun teklifi kabul edildi