Boris Johnson, başbakanlık için İngiltere'ye geri döndü

Liz Truss'ın istifası sonrası adı başbakanlık için yeniden anılan Boris Johnson, Karayipler'deki tatilini yarıda kesip ülkesine döndü. Johson'ın, Muhafazakar Parti'deki çalışma arkadaşı Rishi Sunak ile kozlarını paylaşması bekleniyor.

Boris Johnson, başbakanlık için İngiltere'ye geri döndü
Boris Johnson, başbakanlık için İngiltere'ye geri döndü
GİRİŞ 22.10.2022 09:56 GÜNCELLEME 22.10.2022 11:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İngiltere'de Liz Truss'ın baskılar sonucunda istifa karar almasından sonra, gözler eski başbakan Boris Johnson'a çevrildi. Yeniden koltuğa oturmak için görüşmeler yaptığı iddia edilen Johnson'ın, Karayipler'de yaptığı tatili de kısa kestiği öğrenildi.

İngiltere'de siyasi kriz: Başbakan Liz Truss da istifa ettiİngiltere'de siyasi kriz: Başbakan Liz Truss da istifa etti

Boris Johnson, Liz Truss'un yerini almak için başbakanlık yarışına katılabilirBoris Johnson, Liz Truss'un yerini almak için başbakanlık yarışına katılabilir

İngiltere Maliye Bakanı Hunt: Truss hükümeti hata yaptıİngiltere Maliye Bakanı Hunt: Truss hükümeti hata yaptı

 Biden'dan Truss'a eleştiri: Söz konusu plan bir hataydı Biden'dan Truss'a eleştiri: Söz konusu plan bir hataydı

ÜLKESİNE GERİ DÖNDÜ

İngiliz medya kuruluşu Sky News, Boris Johnson'ın İngiliz hava yolu şirketi British Airways'in uçağında görüntülendiği fotoğrafı paylaştı.

Başbakanlık için Johnson'ın kendi seçtiği ekonomi bakanı Rishi Sunak ile kozlarını paylaşması bekleniyor.

TRUSS VE SUELLA, JOHNSON'I DESTEKLEYECEK

İngiliz medyasına konuşan kaynaklar, Truss'ın, Johnson'ı destekleyeceğini söylerken, eski İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın da Johnson'ın arkasında olacağını dile getirdi. Öte yandan, parti içinde Johnson ile Sunak'ın barışması için de lobi yapıldığı öğrenildi.

ÖNEMLİ: İngiltere muhalefeti ise, sürekli başbakan ve bakanların değişmesinin siyasi istikrarsızlık getirdiğini kaydederek, genel seçim yapılmasını istiyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki Liz Truss'u "Ben Yahudiyim" söylemleri de kurtaramadı haa..İlginçç. Peki borç içinde yaşayan, ülkesini ABD çizmelerine peşkeş çeken Yunanistan'ı , Biden'in "Benim adım BİDENOPOLOS" gazı kurtarabilecek mi? Hep beraber göreceğiz..
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    adami yediler bence erdogan ile sohbet etti poz verdi diye ayni hafta tuzak kurdular bu sefer gelenler iki ay dayanmadi bence geriye yine basbakan olur bu sefer adamin degerini daha iyi anlar hepsi yoksa secime gidecekler o da risk demek
    Cevapla
  • Yörük 1 yıl önce Şikayet Et
    İngilterdeki Türk lobisi osmanlı torunu için çalışsın ötekilerden daha eyi en azından
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah Daha Beter Olursunuz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    osmanli torunu bize biraz daha iyi gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...