İngiltere Başbakanı Truss'ın istifasına Joe Biden'dan ilk tepki

Son dakika haberine göre ABD Başkanı Joe Biden, sadece 45 gün koltukta kalabilen İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın istifası hakkında "ABD ve İngiltere güçlü müttefiktir ve kadim dosttur, bu gerçek asla değişmeyecek." yorumu yaptı.

İngiltere Başbakanı Truss'ın istifasına Joe Biden'dan ilk tepki
İngiltere Başbakanı Truss'ın istifasına Joe Biden'dan ilk tepki
GİRİŞ 20.10.2022 18:08 GÜNCELLEME 20.10.2022 18:08
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Biden, Truss'ın istifasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, "ABD ve İngiltere güçlü müttefiktir ve kadim dosttur, bu gerçek asla değişmeyecek." ifadesini kullandı.

Ukrayna savaşı başta olmak üzere birçok konuda ABD ile yaptığı iş birliğinden dolayı Truss'a teşekkür eden Biden, "Ülkelerimizin karşılaştığı küresel zorluklarla mücadele ederken İngiltere hükümeti ile yakın iş birliğimizi sürdüreceğiz." mesajını verdi.

Liz Truss, Johnson'ın yerini almak için verdiği mücadelede, rakibi eski Maliye Bakanı Rishi Sunak'a karşı seçim yarışını kazanarak, 5 Eylül'de ülkenin yeni başbakanı olmuştu.

Art arda siyasi çalkantıların yaşandığı İngiltere'de, Başbakan Truss bugün istifa ettiğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Caycumali 1 yıl önce Şikayet Et
    Kübra Rabbim her şeyin üstündedir.Bir bakmişsin paramparça olmuşlar.Onlardan ayrilmak isteyen çok kralliklar var Iskoçya ,Galler Irlanda.irlanda cum ...Bakmayin bunlar kivilcim bekliyor
    Cevapla
  • Aydemir. 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimler gedi kimler gecti .Uzun Adam dimdik ayakta. Masaallah.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizleri darmadağın etsin inşallah
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Darisi sana, her baskanin bir yuz karasi var Regan İran ,irak savasi puchbaba bush irak, ogul bush irak Afganistan obama suriye vedebaiyden ukranya savasi bunlar resmen katil soyu dunya bunlarin elinde muzdarip. Asil yuzkaralari seyi yazmadik butun baskanlari Filistin ve Filistinlerin gozyasi ve akittiklari kan ellerine bulasmis ve cikmaayacaktir.
    Cevapla
  • isa 1 yıl önce Şikayet Et
    parlementer sisitem işte bu.Biraz zıtlaşma olursa hiç bir hükümet ayakta kalamaz,ülke krize girer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistinli Karikatürist Naci El-Ali’nin “Hanzala” temalı sergisi Konyalılarla buluşuyor
Miras kararı aileyi karıştırdı: 6 milyar doları bahçıvana verecek