Pentagon: Rusya, İran dronlarını psikolojik silah olarak kullanıyor

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Rusya’nın İran insansız hava sistemlerini Ukrayna’da psikolojik silah olarak kullandığını ancak bu sistemlerin Moskova'nın sahada Kiev'e karşı toprak kaybettiği gerçeğini değiştirmediğini söyledi.

Pentagon: Rusya, İran dronlarını psikolojik silah olarak kullanıyor
Pentagon: Rusya, İran dronlarını psikolojik silah olarak kullanıyor
GİRİŞ 21.10.2022 01:56 GÜNCELLEME 21.10.2022 02:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

"İranlı askeri personelin Kırım’da Rus ordusuna dron eğitimi verdiği" iddiaları Washington’da tartışılmaya devam ediyor.

Beyaz Saray’ın ardından Pentagon Sözcüsü Ryder da günlük basın toplantısında, Rusya’nın İran dron sistemleri ile Ukrayna’yı hedef aldığını ve İran askerlerinin Rus askerlerine dron eğitimi verdiğini doğruladı. Ryder, "İran’ın sadece Orta Doğu’da değil bugün gördüğümüz üzere başka bölgelere de terör ihraç etme suçuna ortaklık ettiğini görmeye devam ediyoruz." dedi.

Ukrayna’ya desteklerini sürdürmeye devam edeceklerini belirten Ryder, "Dronların etkisine gelince, bunu daha önce de benden duymuş olabilirsiniz. Bunlar korku yaratmak üzere psikolojik silahlar olarak kullanılıyor ama operasyonel olarak Rusya’nın sahada alan kaybettiği gerçeğini değiştirmiyor.” ifadesini kullandı.

Ryder, Ukrayna’nın çok sayıda İran dronunu düşürdüğünü aktararak Rusya’nın elinde kaç dron olduğuna ilişkin detay vermedi.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 2
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    ee bizde dron savarlar var ver parayı al dron savarı
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan kafir pkk da M16 silahlar var. yunan kafirinde senin silahlar var nassı olacak? iran pisliği senden aşağı değil. iran şia terör devletidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor