İsveç'ten Türkiye ve NATO açıklaması

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ülkesinde yeni merkez sağ hükümetin Türkiye ile NATO'ya katılım anlaşması kapsamındaki tüm şartları yerine getireceğini söyledi.

İsveç'ten Türkiye ve NATO açıklaması
İsveç'ten Türkiye ve NATO açıklaması
GİRİŞ 24.10.2022 23:18 GÜNCELLEME 24.10.2022 23:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Associated Press'e (AP) konuşan Tobias Billström, yeni hükümetin Türkiye'nin terör örgütü PKK/YPG ile ilgili endişelerini paylaştığını aktararak, "PKK söz konusu olduğunda İsveç hükümeti anlamsız bir davranışta bulunmayacak." dedi.

Billström, "Terör örgütlerinin İsveç topraklarında faaliyet gösterme hakkı olmadığı anlamına gelen politikanın tamamen arkasındayız." diye konuştu.

Her şeyin yasal olarak güvenli bir şekilde yapılması gerektiğini belirten Billström, "Üçlü mutabakatta yazılı olan ve üç tarafın da üzerinde anlaşmaya vardığı her şey tüm taraflarca yerine getirilmelidir." açıklamasında bulundu.

'UKRAYNA'YA YARDIMA HAZIRIZ'

Billström, yeni hükümetin Ukrayna'nın Archer topçu sistemi ve RBS-70 taşınabilir hava savunma sistemi talebi hakkında henüz karar vermediğini aktararak, "Ukrayna hükümetine Rus güçlerine karşı verdiği kahramanca mücadelede mümkün olan en fazla yardımı yapmaya hazırız. Bu konulardaki kararı gerekli değerlendirmeleri yaptığımızda göreceğiz." ifadesini kullandı.

"YENİ HÜKÜMET FEMİNİST DIŞ POLİTİKADAN VAZGEÇECEK"

Yeni hükümetin, bir önceki hükümetin 2014'te kurduğu "feminist dış politika"dan vazgeçeceğini kaydeden Billström, "Kadınlar ve erkekler arasındaki eşit hakların önemli olduğuna inanıyoruz, ancak 'feminist dış politika' ifadesini kullanmak, bazen ilgiyi asıl önemli olandan uzaklaştırdığınız anlamına geliyor. Asıl içerikten çok etikete önem vermiş oluyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan bu seytanlara güven olmaz isvec sonduza dek veto edilmeli
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında hiçbir şey değişmeyecek dedi. Feminist dış politikanın adını değiştireceğiz, politika aynı kalacak. Pkk nın istediği gibi hareket etmesi içinde isminde değişiklik yapacağız.
    Cevapla
  • Oğuz Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    İş işten geçti dümbelek İsveç fetö'cülerin İngiltere'ye gönderildiğini ben bile biliyorum... İngiltere'ye kaçamayanlar önce size kaçtı sizden sonra İngiltere'ye gittiler kimi anlatıyorsunuz siz be? Elinizde fetö'cü kalmadı fazla şimdi her şeyi yerine getireceğiz diyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor
S&P'nin not kararı sonrası Bakan Şimşek'ten ilk açıklama