İngiltere'den Türkiye'ye Eurofigter Typhoon mesajı: Satmayı düşünüyoruz

İstanbul'daki SAHA EXPO 2022 Fuarı'nı ziyaret eden İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, İngiltere'nin, Türkiye'ye Eurofigter Typhoon savaş uçağı satmayı düşündüğünü söyledi.

GİRİŞ 26.10.2022 12:47 GÜNCELLEME 26.10.2022 15:21
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, SAHA EXPO 2022 Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı için İstanbul'a geldi.

Fuarda gdh'a konuşan ve "Bayraktar'ın kabiliyetlerini gördüm, Türk savunma sanayii gücüne güç katıyor. Gelip bunları görmek benim için önemli" diyen Wallace, Eurofigter Typhoon savaş uçaklarının Türkiye'ye olası satışına dair değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ile; TUSAŞ’ın SAHA EXPO’daki alanını ziyaret ederek HÜRJET’i ve diğer TUSAŞ ürünlerini yakından inceledi.

Ben Wallace, Türk SİHA'larını görmeye geldiBen Wallace, Türk SİHA'larını görmeye geldi

Eurofigter Typhoon savaş uçağı projesinin başka ortakları da olduğunu söyleyen Wallace, "Evet, Türkiye'ye savaş uçağı satmayı düşünüyoruz. Ama bu Türk Hava Kuvvetlerine ve Türk hükümetine kalmış bir konu. Uluslararası bir konsorsiyum var. İspanya, İtalya ve Almanya. Sayın Akar da  geçen günlerde beni ziyaret etmişti" ifadelerini kullandı.

"YENİ İŞ BİRLİKLERİNE HAZIRIZ"

Wallace ayrıca, İngiltere ile Türkiye arasında savunma sanayii alanında çok fazla iş birliği olduğunu vurgulayarak, "Her zaman daha fazlasını keşfetmeye hazırız" dedi.

Türkiye'den ABD'ye Eurofighter Typhoon mesajı... Bakan Akar bizzat incelediTürkiye'den ABD'ye Eurofighter Typhoon mesajı... Bakan Akar bizzat inceledi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtimiz günlerde İngiltere'ye giderek Eurofigter Typhoon savaş uçağını incelemişti.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil

KAYNAK: GDH
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 151
  • Dervaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Çeşit açısından 25 tane envantere alınsa iyi olur İyi uçak bunlar
    Cevapla
  • eninde sonunda 1 yıl önce Şikayet Et
    ingiltere uçak satmayı düşünüyor abd senatoda oyalıyor......yok arkadaş biz kendi uçağımızı yapacağız biraz zor gece gündüz çalışacağız .....RTE yüzyıla imzasını o zaman atmış olur eğer birde yolcu uçağı da oldu mu bekle bizi uzay.......
    Cevapla
  • kosovalı 1 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı zamanı savaş gemileri gibi olmasın
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurbanlık dana pahalıdır , Tıpkı nasıl ortaklaşa kurbanlık dana satın alınıyorsa , Türkiye , Katar , Malezya ortak finansal ödeme yöntemi sayesinde , Türk İslam Birliği savunma doktrini çerçevesinde Queen Elizabeth uçak gemisi satın almalı , modernize etmeli , ortak operasyonel faaliyet yürütmeliyiz .
    Cevapla
  • CYDodoloğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Dostlar ile işbirliği yapmak güzel. Yeni fikirler doğar. Eski makinalarda yıllar geçtikçe metal yorgunluğu oluşmakta ve kullanım ömrü bitmektedir. Bunun yerine daha modern, teknolojiye uygun ve uçakların yatay-dikey iniş yapabileceği operasyonel yeni gemiler inşa edilmelidir.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Kral Charles ile yapıcı bir diyalog yürütülerek , Queen Elizabeth tipi uçak gemisinin Türkiye'ye satışı konusunda onayı alınmalıdır . Yıllarca uğraşıp uçak gemisi inşa etmektense , halihazırda inşa edilmiş uçak gemisini modernize etmeli , inşa teknolojisini öğrenmeliyiz . Uçak gemisini , Türk İslam Birliği müttefik Bahriye kuvvetleri ile birlikte , Libya , Cezayir , Kıbrıs , Körfez Arap bölgesinde ve Okyanuslarda operasyonel olarak kullanırız .
    Cevapla
  • Fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne İslam Birliği kardeşim suidi jetleri ege de boy gösterirken düşmanla beraber olurken?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak