Ukrayna, yurt dışına kaçan vatandaşlarını bahara kadar ülke dışında kalmaya çağırdı

Ukraynalı Başbakan Yardımcısı ve Yeniden Bütünleşme Bakanı Irina Vereshchuk, vatandaşların geri dönüşünün Rus saldırıları nedeniyle tehdit oluşturacağını açıkladı.

Ukrayna, yurt dışına kaçan vatandaşlarını bahara kadar ülke dışında kalmaya çağırdı
Ukrayna, yurt dışına kaçan vatandaşlarını bahara kadar ülke dışında kalmaya çağırdı
GİRİŞ 26.10.2022 13:02 GÜNCELLEME 26.10.2022 13:08
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, kış aylarında artan Rus tehdidi nedeniyle yurt dışında ikamet eden Ukraynalılara bahara kadar ülke dışında kalmalarını tavsiye etti.

"KIŞI YURT DIŞINDA GEÇİRİN"

Irina Vereshchuk, dün geç saatlerde televizyonda yayınlanan bir konuşmasında "Ne yazık ki, ağlar (elektrik şebekeleri vb.) dayanamaz... Kışı yurt dışında geçirme fırsatınız varsa, buna değer" ifadelerini kullandı.

"RUSYA SAVAŞ MEYDANINDA KAYBETTİ"

Ayrıca Rusya'nın "savaş alanında kaybettiğini" öne sürerek "sivil nüfus terörüne döndüğünü" iddia etti.

HERSON VE HARKİV'İN YENİDEN İNŞASI

Aynı zamanda ülkenin geçici olarak işgal edilen bölgelerin "Yeniden Bütünleşme Bakanı" olan Vereshchuk, Ukraynalıların bahar geldiğinde Harkiv ve Herson bölgelerini ve Ukrayna'nın diğer tüm şehirlerini ve köylerini “birlikte” yeniden inşa etmelerini istediğini kaydetti.

"ŞİMDİ GERİ DÖNERSENİZ..."

Vereshchuk, "Şimdi geri dönerseniz; kendinizi, çocuklarınızı ve savunmasız akrabalarınızı riske atmış olursunuz" dedi.

RUSYA HİÇ DURMADAN ÜLKENİN ENERJİ ALT YAPISINI VURUYOR

Öte yandan Ukrayna'nın enerji altyapısı, savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu yana Rus hava saldırılarının hedefi oldu.

Ukrayna hükümeti geçtiğimiz perşembe, hasarlı enerji tesislerinden daha düşük üretim nedeniyle ülke genelinde enerji tüketimini %20 oranında azaltacağını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski geçen hafta Ukrayna'nın elektrik santrallerinin %30'unun 10 Ekim'den bu yana yok edildiğini açıklamıştı.

Rusya'dan 'kirli bomba' açıklaması: Bu tehdit gerçekRusya'dan "kirli bomba" açıklaması: Bu tehdit gerçek

Rusya'nın 'kirli bomba' iddiasıyla paylaştığı fotoğraf Slovenya'da çekilmişRusya'nın "kirli bomba" iddiasıyla paylaştığı fotoğraf Slovenya'da çekilmiş

Zelenskiy İsrail'i bombardımana tuttuZelenskiy İsrail'i bombardımana tuttu

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    yani dilencilik yappip rezillikle baskarindan otlanin diyor beter olun beter
    Cevapla
  • Turko 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya savaş meydanında yenemedikce masum sivil halka bomba yağdırır ancak..Suriye'de bunu çok iyi gördük.Zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölenler insan değilmi olan yine masım suçsuz inlara oluyo...ha burda ne var beşer zulmeder kader adalet eder..yesinler birbirilerini darısı diğer batılların üstüne olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize gelmeyin nereye giderseniz gidin. Amerika destek veriyordu o alsın. en az 500 bin kişi alması lazım.ama almaz enayi Avrupa Türkiye var.
    Cevapla
  • mehmet007 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani kardeş kavgasından ve zalim esad tan kaçan suiyerliye laf edenler!?bir kere ukrayna kardeş kavgası değil ciddi karşı tarafta rusyaya karşı savaşıyor ! Ukraynadan kaçanların hepsi istanbul bıodrum antalya izmir hatay mersin balıkesir de !kira ödemiyorlar ama zilletten birtane itiraz eden yok çünkü suriyeliler müslüman kürt türkmen arap vs vs zillet müslüman sevmiyor
    Cevapla
  • göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    nasıl ödemiyorlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off hattı ve düşen son takım belli oldu!
Sokak ortasında silahlı pusu