Çin inşası devam eden uzay istasyonunu tamamlamak için son kez roket fırlatacak

Çin, modüler mürettebatlı uzay istasyonunun üçüncü ve son parçasını fırlatmaya neredeyse hazır.

Çin inşası devam eden uzay istasyonunu tamamlamak için son kez roket fırlatacak
Çin inşası devam eden uzay istasyonunu tamamlamak için son kez roket fırlatacak
GİRİŞ 26.10.2022 17:10 GÜNCELLEME 26.10.2022 17:11

Çin'in insanlı uzay görevlerinden sorumlu kurumu CMSA, 25 Ekim Salı günü Hainan adasında bulunan Wenchang Uzay Üssü'nde Long March 5B roketinin fırlatma rampasına başarıyla yerleştirildiğini duyurdu.

Çin'in yapımı devam eden uzay istasyonundan muhteşem karelerÇin'in yapımı devam eden uzay istasyonundan muhteşem kareler

Çin'in devasa roketi Long March 5B bu kez inşası devam eden uzay istasyonu için son kez fırlatılacak. Mengtian adındaki modülü taşıyacak roket, görevinde başarılı olursa Çin uzay istasyonu inşasını tamamlamış olacak. Mengtian modülünün yaklaşık 850 kilo ağırlandığında olduğu ifade ediliyor. 

Tiangong Uzay İstasyonu'nu için Mengtian modülü 31 Ekim 2022'de fırlatılacak.

Mengtian, "Göklerin Rüyası" anlamına geliyor. Aslında bir laboratuvar olan modülde birçok deney yapılarak bilime katkı sunulacak.

Yeni modül, Tianhe adlı çekirdek modül ve Wentian modülüne kenetlenecek. Üç modül birlikte Çin'in Tiangong Uzay İstasyonunu tamamlayacak .

Üç taykonot şu anda Tiangong'da yeni modülün gelişini bekliyor. İstasyonda bekleyen taykonotlar önümüzdeki ay Shenzhou 15 göreviyle yerlerini yeni ekip arkadaşlarına devredecek.

ÇİN'İN LONG MARCH 5B ROKETİ ÜLKELERİ ENDİŞELENDİRİYOR

Daha önce de fırlatılan Long March 5B roketinin tonlarca ağırlığındaki ilk aşaması iki kez yörüngeye girdi ve fırlatmadan yaklaşık bir hafta sonra da yere kontrolsüz bir şekilde çakıldı. Çin'in konuyla nasıl bir önlem alındığı bilinmiyor.

Çin'in kontrolden çıkan roketi Maldivler yakınlarına düştüÇin'in kontrolden çıkan roketi Maldivler yakınlarına düştü

Çin'e tepki büyüyor! Çin'in uzay enkazı Dünya'da yere çakıldıÇin'e tepki büyüyor! Çin'in uzay enkazı Dünya'da yere çakıldı

Öte yandan Çin daha önce yaptığı açıklamada Tiangong Uzay İstasyonu'nu Birleşmiş Milletler'e üye ülkelerin kullanabileceğini açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı