Rum Bakan Kasoulides: Erdoğan iki AB ülkesini KKTC için ikna etti

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki AB ülkesini KKTC'de "özel ofis" açmaya ikna ettiğini söyledi. Rum Bakan Kasoulides, bu iki ülkenin adını vermedi.

GİRİŞ 27.10.2022 10:37 GÜNCELLEME 27.10.2022 15:01
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides ve Savunma Bakanı Haralambos Petridis, Avrupa Birliği (AB) Komitesi toplantısında, Türkiye ve son gelişmeler konusunda komite üyelerine bilgi verdi.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre Kasoulides, Türkiye'nin bu dönemde tüm ağırlığını KKTC'nin tanınmasına verdiğini ve iki AB üyesi ülkenin KKTC'de ofis açma ihtimalinin bulunduğunu belirterek, "Tanınmayı almayı başaramayacaklar ancak hedefleri bu" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yönde etkili çalışmalar yaptığını bazı AB ülkelerini, büyük olasılıkla da ikisini, KKTC'de özel hukuk temelinde çalışacak ofis açmaya ikna ettiğini dile getiren Kasoulides, Türkiye'yi her AB Konseyi toplantısında şikayet ettiklerini de söyledi.

İzvestiya gazetesi: Rusya KKTC'ye konsolosluk açacak, direkt uçuşlar da başlayacakRusya KKTC'ye konsolosluk açacak, direkt uçuşlar da başlayacak

RUSYA, KKTC'YE  KONSOLOSLUKVARİ OFİS AÇIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 77. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ülkeleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) tanımaya çağırmıştı.

Rusya'nın da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) direkt uçuşların yakın bir zamanda başlatacağı ve Moskova'nın 2022'nin sonuna kadar Kuzey Lefkoşa'da konsolosluk işlevi görecek bir ofis açacağı ifade edilmişti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ülkesinin gelecek yıl Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye olacağını açıklamıştı.

Rum ve Yunan tarafı, KKTC ile ilgili bu adımlardan endişe duyuyor, Türk Cumhuriyeti'nin tanınması yolunu açtığına inanıyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 40
  • Ne bekliyorlar 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk cumhuriyetleri kardeş Azerbeycan KKTCyi tanımak için daha neyi bekliyor?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısı tanımıyan ülkelerin hiçbirinie vatandaşlık verilmesin daire de satıılmasın
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    her hafta bir ülke kktc tanımalı türk cumhuriyetleri afrika ülkeleri müslüman ülkeler hepsi ile tektek markaj yapılarak bu sonucu pekiştirmeliyiz
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    KKTC nasıl bir yer ? Bir müslüman GKRY'ne gidip Kur'an Kursu açmak için izin istese izin verirler. Aynı kişi KKTC'ye gitse izin vermezler. Mahkeme açarsınız 2-3 yıl sonra mahmeke kararıyla belki izin verir bizim yavrular. Yahu bunların hangisi İslam düşmanı ? O adada bizimkilerin İslama olan mesafasi, Rum'lardan daha fazladır. Of bak yine asaplarım sinirlendi şimdi. (Not: Rum kaanatimde emin olamayabilirim ancak bizimkilerden %100 eminim)
    Cevapla
  • Safa 1 yıl önce Şikayet Et
    İbrahim bos yapmissin kardesim gelmemissindir bile buraya 3-5 tane cikar aradan ama genelinde yoktur oyle bi problem sebebide cenazelerini camii den kaldiriyor olmalari
    Cevapla
  • bekir sağlam 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakın görün bu Türk evladı daha neler yapacak. İZLEYİN!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu