AB'nin ikiyüzlülüğü! Türkiye’ye tepki gösteren AB’den dezenformasyonla mücadele yasası

Türkiye'nin Dezenformasyonla Mücadele Yasasına tepki gösteren AB'nin, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) resmi gazetede yayımlandı. Daha önce AP'de kabul edilen DSA, yasa dışı içeriğin, ve toplumsal risklerin yayılmasını önlemeyi amaçlıyor.

AB'nin ikiyüzlülüğü! Türkiye’ye tepki gösteren AB’den dezenformasyonla mücadele yasası
AB'nin ikiyüzlülüğü! Türkiye’ye tepki gösteren AB’den dezenformasyonla mücadele yasası
GİRİŞ 28.10.2022 01:21 GÜNCELLEME 28.10.2022 09:39
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Türkiye'de "Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Sosyal medyada yalanlarla algı yönetimi yapılmasının önüne geçecek düzenleme, 18 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye'deki düzenlemeye tepki gösteren AB kurum ve yetkilileri, düzenlemeye yönelik eleştirilerini dile getirirken, Venedik Komisyonu yayımladığı bir mesajda, TBMM'ye düzenlemeyi reddetmesi çağrısında bulundu.

BM'den TBMM'de kabul edilen dezenformasyon yasasına tepkiBM'den TBMM'de kabul edilen dezenformasyon yasasına tepki

TÜRKİYE'DEKİ DÜZENLEMEYE KARŞI ÇIKAN AB'DEN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE YASASI

AB, 2021’de kabul edilen Çevrimiçi Terörist İçerik Yasasını (Online Terrorist Content Law), 7 Haziran 2022’den itibaren uygulamaya başlamıştı. Bu yasa dijital platformlara, paylaşılan “terörizm içerikleri”ni bir saat içinde kaldırma yükümlülüğü getirmişti.

Türkiye'deki dezenformasyonla mücadele düzenlemesine karşı çıkan AB, daha sıkı denetim ve üye ülkelerin dezenformasyonla daha fazla mücadele etmesi için bir kez daha yasal düzenleme yoluna gitti. 

Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanan Dijital Hizmetler Yasası, birliğin resmi gazetesinde yayımlandı. AB sürecine göre, DSA yönetmeliği 20 gün içinde yürürlüğe girecek. 

DSA, yasa dışı içeriğin, çevrimiçi dezenformasyonun ve diğer toplumsal risklerin yayılmasını önlemenin yanı sıra, platformlar için özel hükümler getirerek çevrimiçi hesap verebilirliği artırmayı amaçlıyor.

"AB VATANDAŞLARI İÇİN GÜVENLİ ÇEVRİMİÇİ  ALAN"

İç Pazardan Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Thierry Breton, DSA'nın rekor sürede benimsendiğini belirterek, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Breton açıklamasında, "Dijital Hizmetler Yasası bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu önemli metin, interneti tüm Avrupa vatandaşları için daha güvenli bir alan haline getirecektir." ifadelerini kullandı.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Osmanlı torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçak pis haçlılar önce kendi evinizin önündeki pisligi temizleyin
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa da Almanya'da ne işe bizimkide öyle olsun denilemedimi bu AB ye.......
    Cevapla
  • Antep 27 1 yıl önce Şikayet Et
    erbakan rahmetli, bane abd den banane ab den diyordu . biz ab ye gitmek için niye uğraşıyoruz ki turist trizm aşkına hetkesin vizesiz gelmesi serbest . durdur kısasa kısas yap her konuda . turiste ,yalancı medyaya,teröriste kim sini hangi silahla vutuyorsa srnde enaz aynı argümanla vur misilleme yap. tek farkımız gerçeklerle ve masumlara zarar vermeden. olsun ki oda bizim imzamızdır zaten.
    Cevapla
  • Uya 1 yıl önce Şikayet Et
    İş Türkiye olunca demek değişiyor.
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç ve Finlandiya Nato'ya girebilmek için Türkiye'ye gelip görüşmek istiyorlar. Peki iyi. Ama Türkiye' yi neden AB almıyorlar. Ve yıllardır sürekli bu oyunları oynuyorlar. Birde bunu soralım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdullah Ağar PKK'ya dev operasyon öncesi uyardı: Bu şeytanlık inşallah olmaz!
Ankara’da sokak köpeklerinden 15 yaşındaki kız çocuğuna saldırı