NY Times ile Elon Musk arasında gerginlik: Jeopolitik kaos ajanı

Elon Musk, yaptığı açıklamalarla sıkça gündeme gelirken, son günlerde siyasi sorunlara ve çatışmaların çözümü için sunduğu önerilerle de gündemde kalıyor. NYT, Musk'ı bu önerileri sebebiyle "jeopolitik kaos ajanı" olmakla suçladı.

NY Times ile Elon Musk arasında gerginlik: Jeopolitik kaos ajanı
NY Times ile Elon Musk arasında gerginlik: Jeopolitik kaos ajanı
GİRİŞ 28.10.2022 12:48 GÜNCELLEME 28.10.2022 12:48

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, inişli çıkışlı bir sürecin ardından sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı. Twitter'daki paylaşımlarıyla sıkça gündeme gelen Musk, çarşamba günü attığı tweette New York Times'ı hedef aldı.

New York Times'ta "Elon Musk nasıl jeopolitik kaos ajanı oldu" başlıklı bir haber kaleme alındı. NYT, Musk'ı Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları, İran'daki protestoların ve Çin ile Tayvan arasındaki durumun sona erdirilmesi konusundaki önerileri nedeniyle "jeopolitik kaos ajanı" olarak nitelendirdi.

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alır almaz ilk yaptığı iş bakın ne oldu!Elon Musk'ın Twitter'ı satın alır almaz ilk yaptığı iş bakın ne oldu!

Tesla'ya bir soruşturma dahaTesla'ya bir soruşturma daha

Musk ise Twitter hesabından şöyle cevap verdi;

"New York Times, küresel siyasette yeni, kaotik bir aktör olarak ortaya çıktı. Gazetenin dünyanın en yanıcı çatışmalarından bazılarına müdahaleleri bazen nimet oldu, ancak mesajları da sorunlara sebep oldu."

Musk, gazeteye konuşan anonim kaynaklarla dalga geçerek, "Konuya yakın isimsiz kaynaklara göre ki onlar anonim kalmak istiyor" dedi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi