Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı: Kırmızı çizgiyi aşmamalı

Türkiye'nin gayriaskeri statüdeki adaları silahlandırılmasını eleştirmesini haksız bulan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'ye yönelik skandal ifadeler kulandı.

Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı: Kırmızı çizgiyi aşmamalı
Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı: Kırmızı çizgiyi aşmamalı
GİRİŞ 28.10.2022 14:06 GÜNCELLEME 28.10.2022 14:10
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da 'bir gece ansızın' sözleri gündemde yerini koruyor. Son olarak Fransız dergisine konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yine Türkiye'ye yönelik haddi aşan ifadelere başvurdu.

Son dönemlerde Ege ve Doğu Akdeniz'de provokatif eylemlerini artıran Yunanistan'dan skandal açıklamalar gelmeye devam ediyor. Dün Almanya Şansölyesine Türkiye'yi şikayet eden Miçotakis, Fransız dergisine verdiği demeçte Türkiye'yi hedef alarak skandal sözler sarf etti.

Miçotakis, ABD Temsilciler Meclisi'nde "Türkiye'ye F-16 satmayın" sözleri ile gerilimin fitilini ateşlemiş, Yunan basınına yer alan haberlerde Türkiye'nin F-16 sürecini baltalamaya çalıştıkları açık açık itiraf edilmişti.

Bunun yanı sıra uluslararası alanda Türkiye karşıtı bir atmosfer yaratmaya çalıştığı da itiraf edilmişti.

Fransız dergisine konuşan Miçotakis, gariaskeri statüdeki adaların silahlandırılması konusunda Türkiye'nin verdiği haklı tepkiyi tehdt olarak algıladıklarını belirtirken "Bir ülkenin toprak egemenliğine yönelik herhangi bir tehdit, özellikle mevcut uluslararası koşullar altında ciddiye alınmalıdır." sözlerini kullandı.

"Avrupa, İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden bu yana ilk kez kendi kıtasında bir savaşla karşı karşıya. Ülkem için, ülkeler arasındaki anlaşmazlıkların barışçıl çözümünün tek yolu olarak Uluslararası Hukuku, sınırların dokunulmazlığını ve diyalog ilkesini korumak gerekir." ifadelerini kullanan Miçotakis, 'İki ülke arasında silahlı çatışmanın yaşanmayacağını ancak mevcut durumda tehlikeyi hafife almamaları gerektiğini belirtti.

Ege ve Akdeniz'de Türk jetlerine taciz gerçekleştiren gayriaskeri statüdeki adaları silahlandıran Yunanistan'a Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan sert bir çıkış gelmiş ve 'Bir gece ansızın' ifadeleri kullanılmıştı.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 15
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi bunu iyi bilmeli , Kırmızı Türklerin milli rengidir . Çizgiyi aşmak bir yana dursun , Olimpos dağının tepesine bile Al Bayrak çizeriz . Nereye ne çizeceğimize biz karar veririz . Miço birşey diyemez .
    Cevapla
  • 1453 -- II.Mehmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünyayı arkana alarak mı kabadayı oldun Miçööööö...sen zavallı rezil bir despotsun bunu unutma,seni tükürüğümüzle boğarız ezik,korkak piyon...akıllı ol koltuğu başkasına devret yoksa yunan tarihinde en basiretsiz,akılsız başbakan olarak anılacaksın...bizansı bitirdik,sizide mi gömelim tarihe ???
    Cevapla
  • Haşim Dogan 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Cihat paşam doğru söylüyor. Bunlar anlamıyor.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Lozan ve Paris Antlaşmaları neden imzalandı ? Çünkü savaş bitsin , barış olsun , herkes haddini hududunu bilsin diye imzalandı . Şart koşuldu ; Ege Adaları askersiz ve silahsız olacak diye yazıldı , imzalandı . Barış antlaşmaları maddelerinin Yunanistan tarafından ihlali neticesinde , ilgili Ege adaları Türkiye'ye geri rücu eder . Şayet 12 mil ilan edip , daha fazla ileri giderlerse ; Mavi Vatan Ege'yi ablukaya almalı ve Milli Deniz Hudutlarımızı tüm dünyaya ilan etmeliyiz .
    Cevapla
  • derviş 1 yıl önce Şikayet Et
    ulus olarak yakın zamanda gerçekleşecek bu savaş için hazırlık yapılmalıdır,en önemli hazırlık muhimmat ve gıda stoklanmasıdır. zira bu savaş uzun sürecek bir savaştır,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam