Ukrayna'da kaç Rus askerinin öldüğü açıklandı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'nın, Ukrayna'ya savaş açtığı 24 Şubat'tan bu yana 70 bin 250 askerini kaybettiğini, son bir gün içerisinde de 550 askerinin öldüğünü iddia etti.

GİRİŞ 29.10.2022 11:23 GÜNCELLEME 29.10.2022 12:11
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, savaşın başladığı günden bu yana toplam 70 bin 250 Rus askerinin etkisiz hale getirildiği, son bir günde de Rus ordusundan 550 askerin öldüğü iddia edildi.

Rus ordusuna ait 273 uçak, 252 helikopter, 2 bin 659 tank, 5 bin 401 zırhlı araç, 1708 top, 380 roketatar ve 195 hava savunma sisteminin Ukrayna tarafından imha edildiği kaydedildi.

Rus ordusuna ait 4 bin 107 araç, 16 gemi ve hafif sürat teknesi ile bin 406 insansız hava aracının da imha edildiği belirtilen açıklamada, Rus ordusunca fırlatılan 351 seyir füzesinin de Ukrayna hava savunma birliklerince düşürüldüğü ifade edildi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 21 Eylül'de, Ukrayna'daki savaşta 5 bin 937 Rus askerinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Hele sana neler oldu onu anlatta bilek garsonskiy
    Cevapla
  • Yurttaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Birisi diğerinin ağzını yüzünü dümdüz etmiş halaa döven kişi ne kadar hırpalanmış diye bakıyorlar.... Dayak yiyenin halkı mülteci olmuş binaları yıkılmış elektriği kesilmiş alt yapısı bitmiş daha ne diyim.... Demekki algı böyle birşey dövülsende dövdüm diye bağırmaktır...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık,çoğu Rusya adına savaştirilan Müslümanlarının, Rusya bir rastlantı 2 kuş vuruyor, hem Müslüman halktan kurtuluyor, hemde Ukrayna'daki toprak kazanıyor
    Cevapla
  • Suclu 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın o kadar askeri öldü ise seninki 1 milyonu geçmiştir bu hesaba göre
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Uyuyun hala kendinizi kandırmaya, batıya uşaklık etmeye devam edin. Rusya 70 bin askerini kaybedecek sizde böyle böbürlene böbürlene bunu söyleyecek siniz öyle mi? Kendinizi kandırmayı bırakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var