8 yaşındaki Ukraynalı kızdan Erdoğan'a Bayraktar TB2 mektubu

Kiev'deki Türk Büyükelçiliği'nde düzenlenen 29 Ekim resepsiyonunda sergilenen ve 8 yaşındaki Ukraynalı bir çocuğun Cumhurbaşkanı Erdoğan için kaleme aldığı mektupta, "Çocuklar ölmesin diye sizden 1 Bayraktar rica ediyorum" ifadesi yer aldı.

GİRİŞ 29.10.2022 12:09 GÜNCELLEME 29.10.2022 12:34
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı ve binlerce insanın öldüğü savaş devam ediyor. Türkiye'nin işgal başlamadan önce Kiev'e sattığı Bayraktar TB2 SİHA'lar, Ukrayna ordusu ve halkı içinde direnişin sembolü olarak görülüyor. Hatta adına şarkılar dahi yapıldı.

ERDOĞAN'A BAYRAKTAR TB2 MEKTUBU

TURKSİD Ukrayna Derneği Başkanı İsmet Yüksel, Kiev'deki Türk Büyükelçiliği'nde dün düzenlenen 29 Ekim resepsiyonundan sevimli bir anekdot paylaştı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle düzenlenen resim sergisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben 8 yaşındaki Ukraynalı çocuğun yazdığı bir mektup dikkatleri çekti.

Irpin kentinden olduğunu söyleyen ve bir adet Bayraktar TB2 isteyen 8 yaşındaki Jenya, TB2'nin yanı sıra Ukrayna ile Türkiye bayraklarını çizdiği mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan! Benim adım Jenya, 8 yaşındayım. Kahraman şehir Irpin'denim. Sizde Bayraktar var. O'nlar savaş için. Bizde ise savaş var. Bizim zaferimiz için, çocuklar ölmesin diye en az 1 Bayraktar sizden rica ediyorum. Teşekkür ederim! Slava (Şan olsun) Ukrayna!"

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 168
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    En az. savas icin. Zaferimiz icin. Kahraman sehir. Şan olsun. Çocukca ifadeler degil. Bu cocuga ne yedirip dikte ettiriyorlar naziler. Önce kalan ucaklarimizi göndersin komediyen.
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir çocuk cizilgesi değil bu bir yetişkin cizilgesi
    Cevapla
  • Vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu mektubu tiyatrocu zelo yazmıştır yemezler zelo
    Cevapla
  • Vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum bu mektubu bidon dedesine yazsın
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mektubu zelenskiye yazsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!