Burkina Faso'da terör saldırısı: 13 asker öldü

Burkina Faso’da askeri konvoyu hedef alan terör saldırısında 13 asker öldü, çok sayıda asker yaralandı.

Burkina Faso'da terör saldırısı: 13 asker öldü
Burkina Faso'da terör saldırısı: 13 asker öldü
GİRİŞ 31.10.2022 02:53 GÜNCELLEME 31.10.2022 02:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulusal basındaki haberlere göre, Gourma eyaletine bağlı Natiaboani kasabasında askeri konvoya silahlı bir grup saldırı düzenledi. Saldırıda en 13 asker hayatını kaybetti.

Burkina Faso'da ordu, ülkedeki güvenlik durumunu gerekçe göstererek 30 Eylül'de iktidara el koymuştu. Komşu ülke Mali'deki El Kaide ve DEAŞ bağlantılı terörist gruplar, 2015'ten bu yana Burkina Faso'nun kuzeyinde ve doğusunda sık sık saldırı düzenliyor. Hükümet verilerine göre, saldırılarda, 2015'ten Aralık 2021'e kadar 600'ü güvenlik gücü olmak üzere 2 bin kişi yaşamını yitirdi.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey afrikada kafir fransa ingiliz ve abd terör katliamları yapıyor daeş adı ile bombalar patlatıyor. ne yapsanız boş kafirler Türkiye geliyor kaçacak delik arayacaksınız kendi ülkeleriniz pek yakında yanacak bekleyin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?