ETA'nın eski kadın liderine 425 yıl hapis cezası verildi

İspanya'da terörle ilgili davalara bakan Ulusal Mahkeme'de görülen davada eski ETA örgütünün kadın lideri Soledad İparraguirre, 1985'te polise karşı düzenlenen bombalı saldırıya katılmaktan suçlu bulunarak 425 yıl hapis cezası aldı.

ETA'nın eski kadın liderine 425 yıl hapis cezası verildi
ETA'nın eski kadın liderine 425 yıl hapis cezası verildi
GİRİŞ 31.10.2022 21:58 GÜNCELLEME 31.10.2022 21:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ETA'nın 1992-1998 yıllarında liderliğini yapan "Anboto" lakaplı İparraguirre, 19 Mayıs 1985'te Bask bölgesinin Vitoria kentindeki Mendizorroza Stadyumu'nda ulusal polise karşı bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilmek istenen terör saldırısıyla ilgili daha önceden beraat ettiği davada bu kez suçlu bulundu.

Yüksek Mahkemenin bir delilin geçersiz sayılma nedenini kabul etmemesi üzerine yaptığı itiraz sonrası Ulusal Mahkeme'de bir kez daha görülen davada, Anboto, stadyum önünde bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirilen patlayıcıların olduğu aracı kullanan kişi olarak belirlendi.

Ulusal Mahkeme, Anboto'yu, söz konusu saldırı girişiminde 20 kişiyi öldürmeye teşebbüsten ve kolluk kuvvetlerine yönelik başka bir saldırıdan sorumlu tutarak toplamda 425 yıl hapis cezası verdi.

İspanya'daki mevcut ceza yasası gereği, 61 yaşındaki Anboto en fazla 30 yıl hapis yatacak.

Anboto, ETA'nın diğer önemli lideri olan ve birlikte yaşadığı sevgilisi Mikel Antza ile 2004'te Fransa'da yakalanmıştı. Anboto ve Antza farklı suçlardan yargılandıkları 2010'da 20'şer yıl hapis cezaları almıştı.

İspanya'da Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ve 850'den fazla kişinin ölümünden sorumlu tutulan ETA, 3 Mayıs 2018'de kendisini feshettiğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    İspanya AB yasalarına uyumlu değil mi? Bizde değil teşebbüs adam öldürenler dışarda geziyor. Bizim yasalar neye uyumlu anlamadım?
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    alın size demokrasi avrupa tak diye kitliyo cezayı. bizim kafir terör zihniyetli chpkk militanları kanas canan hala dolaşıyo demirtaş teröristine ceza vermemek için 50 takla atan hakimler siyasiler var. Onu geçtim 40 bin insanı öldüren kafir öcalan çıksın diyen alçak teröristler mecliste.Böyle demokrasinin içne tükürürüm ulan. hdpkk itleri derhal itlaf edilmeli hapis bile olmasın alçaklar.onlra destek veren kim chpkk lı ise oda idam edilsin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    darısı bizdekilerin başına elini kolunu sallayarak geziyorlar
    Cevapla
  • Ali Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kişi dahi öldürmemiş sadece teşebbüs etmiş 485 yıl hapis cezası almış , ülkemizde olsa muhalefet kahramanı ilan eder sonrada millletvekili yapar.
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Eta ya özgürlük .nerde insan hakları .bize gelince terörist sevdalısı olan Bizans soysuzları sessiz şimdi .sanatçı tayfası tabibler odası disk KESK nerdesiniz ))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi