Son dakika: Azerbaycan ve Ermenistan arasında anlaşma!

Son dakika: Azerbaycan ve Ermenistan güç kullanmaktan kaçınma, sorunları egemenlik, toprak bütünlüğü ve sınırların dokunulmazlığının tanınması temelinde çözme konusunda anlaştı.

GİRİŞ 01.11.2022 03:30 GÜNCELLEME 01.11.2022 09:40
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Soçi kentinde yaptığı üçlü görüşmenin ardından ortak bildiriyi kabul etti.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARILDI

Kremlinin internet sayfasında yayımlanan bildiride, üç liderin 2020 ve 2021'de kabul edilen bildirilerin uygulanması sürecini görüştüğü belirtilerek, "tarafların, Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin kapsamlı şekilde normalleştirilmesi, Güney Kafkasya'nın barış, istikrar, güvenlik ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmasının sağlanması amacıyla tüm bu anlaşmalara sıkı sıkıya bağlı kalma taahhütlerini yinelediği" kaydedildi.

Rus barış gücünün, bölgede güvenliğinin sağlanmasına önemli ölçüde katkısı ve bölgedeki durumu istikrara kavuşturma çabalarının önemi vurgulanan bildiride, "Güç kullanmaktan veya güç kullanma tehdidinden kaçınma, sorunları Birleşmiş Milletler Tüzüğü ile 1991 tarihli Almatı deklarasyonuna uygun olarak egemenlik, toprak bütünlüğü ve sınırların dokunulmazlığının karşılıklı tanınması temelinde çözme konusunda anlaşmaya varıldı." ifadelerine yer verildi.

"Bölgede sürdürülebilir ve uzun vadeli barışın sağlanması için Azerbaycan ile Ermenistan arasında bir barış anlaşmasının imzalanmasına yönelik aktif hazırlığın önemi" vurgulanan bildiride, karşılıklı olarak kabul edilebilir çözümlerin arayışına devam edilmesi konusunda mutabık kalındığı aktarıldı.

Rusya'nın yardımıyla iki ülkenin dini liderleri, uzmanlar ve halk temsilcileri arasında olumlu bir atmosfer yaratma ve halklar arasında güvenin güçlendirilmesi amacıyla üç ülkenin parlamentoları arasında temasların başlatılmasının önemine dikkat çekilen bildiride, Aliyev ve Paşinyan'ın, Rusya'nın Güney Kafkasya'da istikrar ve refahın sağlanmasına, ilişkilerin normalleşmesine katkıda bulunmaya hazır olmasından memnuniyet duyduğu kaydedildi.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 87
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkilerine bir soru :bizim ve Azer kardeslerimizin gücü ermenilerde olsa ne olurdu ? iyi düsünün bakalim.Koridor genisce BIZIM olmazsa hicbirsey elde etmis olmamis sayilirsiniz...bak bakalim söyle koca rusyaya! konusmaylami alinmis acaba ?gelmis bidi bidi o birsey söylermiste bu olurmusta.TAM ZAMANI bu firsat birdaha gelmez.
    Cevapla
  • guneyli 1 yıl önce Şikayet Et
    Fars Rus Ermeni Turkun dusmeni
    Cevapla
  • Leylek 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan ermeni her zaman dusmandir asla bariscil degildir sadece taktik zaman kazanma su uyur bu gawur toplulugu bati. Ermeni. Yahudi uymaz
    Cevapla
  • çorumlu19 1 yıl önce Şikayet Et
    ermeniler yine yan ç.zerler...uyanık olmak lazım
    Cevapla
  • Kerim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ermeniler durmaz gardaş, biz bunları 40 senedir pkk saflarında ne kadar alçak, merhametsiz ve güvenilmez olduklarını görüyoruz. Imza atarlar, arkasından adamlarını silahlandırır, gardaşlara saldırtır, ondan sonra da " saldırıyı kim yaptı bilmeyiz, başı boş ayrılıkçılardır, bizden değiller" derler. Yani gerilla savaşı başlatacaklar... ne de olsa 40 senedir k. Irakta edinmiş bir tecrubeleri var. Bunlar asla barış istemiyorlar, abd'de ve ab'de yaşayan sabah akşam Ağrı dağı da kapsayan büyük ermenistan boş hayaliyle yaşayan diasporalarının etkileri altındalar. Batı bloğu dediğimiz Abd ve ab çökmedikçe bölge ve dünyaya rahat olmiycak !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!