Japonya kendi Pentagon'unu kuruyor... ABD ordusuyla eş güdümü çalışacak

Hint-Pasifik bölgesinde gerilim artarken Japonya'dan yeni bir adım geldi. Japonya 2024 yılında kara, deniz ve hava operasyonlarını tek merkezden kumanda edebilecek ortak komutanlık kuracak merkez ABD ordusuyla eş güdümü artıracak.

Japonya kendi Pentagon'unu kuruyor... ABD ordusuyla eş güdümü çalışacak
Japonya kendi Pentagon'unu kuruyor... ABD ordusuyla eş güdümü çalışacak
GİRİŞ 02.11.2022 09:43 GÜNCELLEME 02.11.2022 09:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Japon hükümeti, Hint-Pasifik bölgesinde nüfuzunu artıran Çin kaynaklı tehditlere karşı ulusal savunma stratejisini revize etmeyi hedefliyor.

Nikkei Asia kuruluşunun haberine göre kara, deniz ve hava kuvvetleri operasyonlarını tek noktadan yönetecek yeni kumanda komutanlık kurulacak.

Üç ana askeri unsurun operasyonlarını yönetecek ve ABD ordusuyla eş güdümü artıracak yeni entegre komutanlık 2024'e dek hizmete girecek.

Komutanlık, Tayvan Boğazında olası krizler dahil Japonya savunmasını yakından ilgilendiren Hint-Pasifik bölgesi genelindeki acil durumlarda etkin rol alacak.

Doğrudan Japonya Savunma Bakanı ile irtibat kurabilecek yeni komutanlık, ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri (INDOPACOM) Komutanı ile eş güdüm halinde çalışacak.

Japon ordusu, Kara Öz Savunma Kuvvetleri (GSDF), Deniz Öz Savunma Kuvvetleri (MSDF), Hava Öz Savunma Kuvvetlerinden (ASDF) oluşuyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD Çin'le mücadelesinde çevre ülkeleri Çin'e karşı kurgulayıp desteklemeye çalışmaktadır. İşte bu kurgulanan ülkelerden biri de "ABD'nin Nagazaki ve Hiroşima'ya atom bombası attığı " JAPONYA'dır. Şimdi de “onurlu gururlu Japon halkı “, Nagazaki ve Hiroşimayı unutup !!?” ABD değirmenine su taşıyacağım derken bu kez de ÇİN'den darbe yiyecek…Yaaa atom bombası sonrası "omuzunda ölmüş kardeşini taşıyan" Japon çocuğunun onurlu duruşu nerde kaldı??
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu