DAEŞ'in kadın komutanına 20 yıl hapis cezası

DAEŞ’in tamamı kadınlardan oluşan bir birliğinin komutanı olduğunu kabul eden ABD'li bir kadın, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

DAEŞ'in kadın komutanına 20 yıl hapis cezası
DAEŞ'in kadın komutanına 20 yıl hapis cezası
GİRİŞ 02.11.2022 12:46 GÜNCELLEME 02.11.2022 12:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Eski bir öğretmen olan Allison Fluke-Ekren, sekiz yıl boyunca Irak, Suriye ve Libya'da terör eylemleri gerçekleştirdi. 42 yaşındaki kadın, 100'den fazla kadın ve kız çocuğuna askeri eğitim verdiğini de itiraf etti. Ayrıca, 12 çocuğu bulunan Fluke-Ekren, çocuklarının bazıları tarafından cinsel tacizle suçlandı.

Allison Fluke-Ekren adlı ABD’li kadın geçen haziran ayında DAEŞ’in komutanlarından biri olduğuna dair suçlamaları kabul etti.

Cezanın verilmesinden önce savcılar, yasaların izin verdiği maksimum miktarda cezanın Fluke-Ekren için yeterli olmayacağını söyledi. 42 yaşındaki kadının avukatları ise onun savaşın parçaladığı Suriye'deki deneyimlerinden dolayı travma geçirdiğini öne sürerek, belirtilmeyen daha kısa bir ceza istedi.

DAEŞ'İN NADİR KADIN LİDERLERİNDEN BİRİ OLDU

Diğer taraftan mahkeme belgelerine göre eski bir öğretmen olan Fluke-Ekren, Kansas'taki Overbrook adlı küçük bir toplulukta büyüdü ve DAEŞ saflarında yükselen fanatik bir militan oldu. Ardından Fluke-Ekren, geleneksel olarak erkek egemen bir militan grup olan DAEŞ’te bir kadının liderlik pozisyonuna yükseltilmesinin nadir görülen bir örneği oldu.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından paylaşılan kamu kayıtlarına göre 2000'li yılların başında, Libyalı militan grup Ensar Al-Sharia ve DAEŞ’in  şimdi vefat eden bir üyesi olan ikinci kocasıyla birlikte Orta Doğu'ya taşındı. Ancak arada sıra Kansas’ı ziyaret etmeye devam etti. 

ÜÇ EŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Fluke-Ekren 2012 civarında Suriye'ye kaçtı ve kocası savaşta öldürüldükten sonra iki miltanla daha evlendi. Bangladeşli bir drone uzmanı da dahil olmak üzere müteakip iki kocası da grup için savaşırken öldürüldü.

KADINLARA ASKERİ EĞİTİM VERDİ

Fluke-Ekren, yaklaşık dört yıl sonra, grubun fiili başkenti Suriye'deki Rakka'da kurulan tamamı kadınlardan oluşan bir DAEŞ taburu olan Khatiba Nusayba'nın lideri ve organizatörü oldu. ABD'li yetkililer, buradaki birincil görevinin kadınlara AK-47, el bombası ve intihar kemeri kullanımı da dahil olmak üzere askeri eğitim vermek olduğunu söyledi. Ayrıca ABD'de olası bir terör saldırısı için çeşitli ajanları da çalıştırdığı iddia edildi.

KENDİ ÇOCUKLARI TARAFINDAN CİNSEL TACİZLE SUÇLANDI

ABD Başsavcı Yardımcısı Raj Parekh,“Fluke-Ekren'in genç kızların beyinlerini yıkadığını ve onları öldürmeleri için eğittiğini belirterek, “Kendi çocuklarını bile  fiziksel, psikolojik, duygusal ve cinsel olarak istismar ederek akıl almaz zulmün derinliklerine sürükleyen bir terör yolu açtı” dedi.

Fluke-Ekren’in 12 çocuğundan ikisi de mahkemeye yazdığı mektuplarda, annelerinin kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. Fluke-Ekren'in avukatları, kadının DAEŞ’teki rolünü kabul etmesine rağmen, kendisinin tacizle ilgili "iddiaları şiddetle reddettiğini" söyledi.

 

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 9
  • O k u r 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben kendimi bildim bileli İslamcıyım. Müslümanlar üzerine de çok kitap okudum. Ama DEAŞ'ı kuranları ve yönetenleri ben dahil hiç kimse bilmiyor, tanımıyor. Bu DEAŞ'lıların İslami hareketlerde bir geçmişleri yok. Çoğu ABD barlarından toplama... Dünyadaki bütün İslami hareketleri bir araya getirseniz yüz ile çarpsanız bir DEAŞ çıkmaz. DEAŞ yaptığı işlere bakılırsa küresel emperyalizmin kontrolünde bir örgüte benziyor. Aynı İran gibi, kafirle değil hep Müslümanlarla savaşıyor...
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İşid ve Deaş, Abd'nin Guantanamo Kampı ile Irak'ta Ebu Gureyb hapishanesinde Amerikalılar tarafından kuruldu.Deaşın öldürülen terörist lideri Ebubekir Bağdadi Ebu Gureyb Cezaevi ile Camp Bucca'da tutuldu.Abd bu hapishanelerde özel işkence metotları ile psikolojik terörist yetiştirme laboratuvarı haline getirdi.Şu anda Suriyede pkk kontrolündeki Haseke kentinde hapishanelerde tutulan deaşlılar aynı amaç için hazırlanıyor.
    Cevapla
  • Ebu Yahya 1 yıl önce Şikayet Et
    Her duydugunuz habere inanmayin. özellikle türk haberlerine
    Cevapla
  • altan 1 yıl önce Şikayet Et
    bariz bir cia oyunu, iyi senaryo, beğendim, oskarlık film gelebilir, yersen.
    Cevapla
  • oku-yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    biri beni cimciklesin rüyamı gorüyom yohsa gerçek mi? rüyaysa sorun yoh amma gerçekse bu abd kafirlerinin oyunu
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan bunlar bu hainlerin alayı abd casusu tıpkı arabistanlı lawrance ingiliz kafiri gibi. ne hapsi çıkarırlar yakında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...