Rus generaller, Putin'in olmadığı toplantıda nükleer silah kullanımını görüştü

Amerikan New York Times gazetesi, Rus generallerin; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılmadığı bir toplantıda, Ukrayna'da taktik nükleer silah kullanımı hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu ifade etti.

Rus generaller, Putin'in olmadığı toplantıda nükleer silah kullanımını görüştü
Rus generaller, Putin'in olmadığı toplantıda nükleer silah kullanımını görüştü
GİRİŞ 02.11.2022 14:10 GÜNCELLEME 02.11.2022 14:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Amerikan gazetesi New York Times'a konuşan üst düzey ABD'li yetkililer, üst düzey Rus askeri yetkililerin geçtiğimiz günlerde Ukrayna'da bir taktik nükleer silahı ne zaman ve nasıl kullanabileceğini tartışmak üzere toplantı yaptığını öne sürdü. Gazete, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu toplantıda yer almadığını iddia etti.

"NÜKLEER TEHDİT SADECE LAFTAN İBARET DEĞİL"

Haberde, "Rus yetkililerin böyle bir tartışmayı bile yapması ABD'yi alarma geçirir çünkü bu, Rus generallerin sahadaki başarısızlıkları konusunda ne kadar hayal kırıklığına uğradığının kanıtı. Putin'in nükleer silah kullanma yönündeki üstü örtülü tehditlerinin sadece laftan ibaret olmadığını gösteriyor" denildi.

ABD'Lİ YETKİLİLER, RUSYA'NIN NÜKLEER SİLAH KULLANMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYOR

Ekim ayında alınan bu istihbarat raporuna rağmen ABD'li yetkililer, Rusların nükleer silahları cepheye yerleştirdiğine veya bir saldırıya hazırlanmak için adımlar attığına dair hiçbir kanıt görmediklerini söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, bu haber ile ilgili yorum yapmayıp "Başından beri, Rusya'nın nükleer silahların potansiyel kullanımı hakkındaki yorumlarının derin endişe verici söyledik. Bu söylemleri ciddiye aldığımız belirttik. Rusya'nın böyle bir kullanım için hazırlık yaptığına dair hiçbir belirti görmüyoruz" görüşünü dile getirdi.

RUSYA'NIN ELİNDE NE KADAR TAKTİK NÜKLEER SİLAH VAR?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya'nın savaş alanında kullanmak için tasarlanmış 2.000 kadar taktik nükleer silah stoğuna sahip olduğunu tahmin ediyor.

BİNLERCE İNSAN ÖLEBİLİR

Askeri uzmanlar, 75 yıldan uzun bir süre sorna ilk kez nükleer silah kullanımının, savaşın şeklini temelden değiştireceğini söylüyor. Ortaya çıkacak yıkım, silahın boyutu ve rüzgar dahil olmak üzere birçok faktöre bağlı olsa da küçük bir nükleer patlama bile binlerce insanın ölüme neden olabilir ve Ukrayna'nın bazı bölgelerini yaşanmaz hale getirebilir.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Ömer Bey 1 yıl önce Şikayet Et
    esas öldükten sonra nelerle karşılaşacağiz ondan korkmak lazım
    Cevapla
  • kızıldağ 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkmayın. Bu durumda herkes ölecek. İnsan ortadan kalkarsa belki dünya rahatlar.
    Cevapla
  • staj mağduru 1 yıl önce Şikayet Et
    biz nasıl kendimizi koruyacagiz bu muamma işte bizim proflar bu konuya kafa yormalı özel bir birim kurulmalı
    Cevapla
  • Yallah Şöför 1 yıl önce Şikayet Et
    ruslar nükleer silahları kullanmalılar. ukrayna ruslara aittir. istediklerini almalılar. ingiliz amerikan kuklası sahte ukrayna hükumeti yok edilmeli. ingiliz ve amerikan piyonları rusya sınırlarından atılmalı.
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    amerika'nın nükleer toplantıları israil'de yapılıyor da Ne oluyor.?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çin'de otoyol çöktü: Onlarca ölü ve yaralı var
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki